ΓΔ: 905.02 0.33% Τζίρος: 6.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:59:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ever-given-suez
Φώτο: Shutterstock

Αίγυπτος: Επανήλθε σε πλεύση το Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ

Ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Οσάμα Ράμπια, ανακοίνωσε ότι πλέον το Ever Given βρίσκεται σε πλεύση, ύστερα από την προσάραξή του για επτά περίπου ημέρες.

Την επανέναρξη της κυκλοφορίας στη Διώρυγα του Σουέζ ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια Αρχή SCA, ύστερα από τον αποκλεισμό για περίπου μια εβδομάδα που προκάλεσε το γιγαντιαίο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων, Ever Given.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Οσάμα Ράμπια, επιβεβαίωσε πως τo πλοίο «απελευθερώθηκε» και η κίνηση στη Διώρυγα του Σουέζ έχει αρχίσει να αποκαθίσταται, ενώ σε αντίστοιχη δήλωση προέβη και η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, αυτόπτης μάρτυρας είδε το πλοίο να κινείται πλέον κανονικά, ενώ η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που το δείχνουν τοποθετημένο στο κέντρο του Καναλιού.

Με βάση την Αρχή της Διώρυγας, το πλοίο είχε νωρίτερα αποκολληθεί μερικώς, δημιουργώντας έτσι ελπίδες ότι το πέρασμα θα απελευθερωθεί και πάλι, προκειμένου να διέλθουν τα πλοία που βρίσκονται σε αναμονή.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι το πλοίο, που έχει μήκος 400 μέτρα, σφήνωσε διαγωνίως στη μέση ενός νότιου τμήματος της Διώρυγας εξαιτίας ισχυρών ανέμων την περασμένη Τρίτη, διακόπτοντας την κίνηση των πλοίων στο συντομότερο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή, η κίνηση των πλοίων θα αποκατασταθεί όταν το «Ever Given» κατευθυνθεί προς ένα πλατύτερο μέρος της Διώρυγας. Πάντως, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αρχής Οσάμα Ράμπι, είναι πιθανό να χρειαστούν δυόμισι με τρεις ημέρες προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Διώρυγα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκολλήθηκε το Ever Given, παραμένει κλειστή η διώρυγα του Σουέζ

Ειδικά συνεργεία έσκαβαν χθες για να απομακρύνουν μέρος της όχθης της Διώρυγας, στην οποία το φορτηγό είχε προσαράξει διαγώνια, ώστε το σκάφος να μπορέσει να πλεύσει ξανά κανονικά, ανέφερε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ νωρίτερα χθες.