ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συμβόλαιο ύψους 21,9 δισ. με τον αμερικανικό στρατό για τη Micorosft

Η συμφωνία αφορά την προμήθεια προηγμένων συσκευών επαυξημένης πραγματικότητα, με εργαζόμενους, πάντως, της εταιρείας να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία με τον Στρατό των ΗΠΑ για την προμήθεια συσκευών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) που θα φορούν οι Αμερικανοί στρατιώτες στο κεφάλι τους. Οι συσκευές βασίζονται στο προϊόν της HoloLens και θα υποστηρίζονται από τις υπολογιστικές υπηρεσίες «νέφους» Azure της ίδιας αμερικανικής εταιρείας.

Το συμβόλαιο - μαμούθ μπορεί να φθάσει τα 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος δεκαετίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «New York Times». Εδώ και δύο χρόνια η Microsoft εργάστηκε μαζί με τον Στρατό για τη δοκιμή ενός ολοκληρωμένου συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας με την ονομασία IVAS (Integrated Visual Augmentation System).

Οι νέες συσκευές κεφαλής που θα φορούν οι στρατιώτες τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη μάχη, οι οποίες θα κατασκευασθούν στις ΗΠΑ, θα τους επιτρέπουν να έχουν καλύτερη επίγνωση του πεδίου (θερμική όραση, νυχτερινή όραση κ.ά.), καθώς επίσης βελτιωμένη ανταλλαγή πληροφοριών και δυνατότητες λήψης αποφάσεων επί τόπου. Υπολογίζεται ότι θα παραχθούν περισσότερες από 120.000 τέτοιες ατομικές στρατιωτικές συσκευές επαυξημένης πραγματικότητας, οι οποίες θα διαθέτουν και ειδικούς αισθητήρες που θα βοηθούν τους στρατιώτες να στοχεύουν καλύτερα τον αντίπαλο.

Η συμφωνία αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις στο εσωτερικό της Microsoft, όπου κάποιοι εργαζόμενοι έχουν ήδη εκφράσει την αντίρρησή τους σε τέτοιες συμφωνίες με το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, κάτι που έχει συμβεί και σε άλλες εταιρείες, όπως η Google.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Προτεραιότητα για τον Τζο Μπάιντεν η αντιμετώπιση της Κίνας. Η σημασία της AUKUS

Ο Αμερικανός πρόεδρος δείχνει πως έχει επικεντρωθεί στον ανταγωνισμό με την Κίνα και η συμφωνία με Αυστραλία και Βρετανία αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ θα προχωρούν σε συμμαχίες ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Κίνδυνος να περάσει σε δεύτερη μοίρα η Ευρώπη.