ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Mειώθηκε η ανεργία στην Ισπανία για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο

Ύστερα από έναν χρόνο μάχης απέναντι στην COVID-19, η ισπανική οικονομία νιώθει την πίεση, με 401.000 επιπλέον ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά από τότε που επιβλήθηκαν οι πρώτοι περιορισμοί τον περασμένο Μάρτιο.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε για πρώτη φορά μέσα σε έξι μήνες τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα καθώς η χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για να ανακοπεί το τρίτο κύμα του κορονοϊού βοήθησε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 1,48% τον Μάρτιο συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα, ή κατά 59.149 ανθρώπους, με 3,95 εκατ. ανθρώπους να παραμένουν χωρίς απασχόληση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

«Η χώρα μας συνεχίζει να βιώνει μια πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά αυτή η μείωση στον αριθμό των ανέργων είναι θετική ένδειξη», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Εργασίας Γιολάνδα Ντίαθ.

Η ανεργία αυξάνεται σταθερά από τον Σεπτέμβριο και ξεπέρασε τα 4 εκατ. ανθρώπους για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια τον Φεβρουάριο, καθώς οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων έπληξαν την αγορά εργασίας.

Σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, τον Μάρτιο χάθηκαν 45.438 θέσεις εργασίας -περίπου οι μισές εξ αυτών στον αγροτικό τομέα- σηματοδοτώντας τον δεύτερο συνεχή μήνα καθαρής απώλειας θέσεων εργασίας.

Ύστερα από έναν χρόνο μάχης απέναντι στην COVID-19, η ισπανική οικονομία νιώθει την πίεση, με 401.000 επιπλέον ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά από τότε που επιβλήθηκαν οι πρώτοι περιορισμοί τον περασμένο Μάρτιο.

Σχεδόν 750.000 άνθρωποι λαμβάνουν στήριξη από το κυβερνητικό πρόγραμμα αναστολής εργασίας ERTE.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε επίπεδα ρεκόρ έχει αυξηθεί στην Ισπανία ο αριθμός πολιτών που ζουν με επιδόματα

Το lockdown που έχει «παγώσει» την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ισπανία οδηγώντας 7 εκατ. πολίτες να εξαρτώνται από τα επιδόματα ενώ η ανεργία αυξήθηκε κατά 7,9% τον Απρίλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 9 στους 10 θα χρησιμοποιούσαν διαβατήριο υγείας για να ταξιδέψουν

Πάνω από το 35% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχίες για παραβίαση των προσωπικών υγειονομικών δεδομένων τους ή για έλλειψη διαφάνειας και ελέγχου σχετικά με το πού θα κοινοποιούνται αυτά.