ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Σε χαμηλό 11 ετών η ανεργία στην Ισπανία

Το ποσοστό ανεργίας της χώρας έχει να υποχωρήσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα από το τρίτο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία.

Το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας μειώθηκε απρόσμενα το τελευταίο τρίμηνο του 2019 στο 13,78%, ένα επίπεδο που τελευταία φορά καταγράφηκε πριν η χρηματοπιστωτική κρίση πλήξει τους εργαζομένους της χώρας το 2008, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία (ΙΝΕ).

Ένα τρίμηνο νωρίτερα το ποσοστό της ανεργίας είχε διαμορφωθεί στο 13,92%. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας θα αυξηθεί στο 14,00%.

Το ποσοστό ανεργίας της χώρας έχει να υποχωρήσει σε τόσο χαμηλά επίπεδα από το τρίτο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με την INE.

Τα στοιχεία για την ανεργία τέταρτου τριμήνου δείχνουν ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης παρέμεινε ισχυρή σε σχέση με τους γείτονές της το 2019. Η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο δήλωσε χθες πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ισπανική οικονομία σταθεροποιήθηκε προς το τέλος του 2019 ύστερα από επιβράδυνση το καλοκαίρι, γεγονός που υποδεικνύει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης πιθανόν να είναι κοντά στο 2% το 2019.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Mειώθηκε η ανεργία στην Ισπανία για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο

Ύστερα από έναν χρόνο μάχης απέναντι στην COVID-19, η ισπανική οικονομία νιώθει την πίεση, με 401.000 επιπλέον ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά από τότε που επιβλήθηκαν οι πρώτοι περιορισμοί τον περασμένο Μάρτιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επίπεδα ρεκόρ έχει αυξηθεί στην Ισπανία ο αριθμός πολιτών που ζουν με επιδόματα

Το lockdown που έχει «παγώσει» την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ισπανία οδηγώντας 7 εκατ. πολίτες να εξαρτώνται από τα επιδόματα ενώ η ανεργία αυξήθηκε κατά 7,9% τον Απρίλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες κάτοικοι διαδήλωσαν στα Κανάρια Νησιά κατά του μαζικού τουρισμού

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Άνθρωποι ζουν εδώ» και «Δεν θέλουμε να δούμε το νησί μας να πεθάνει», διαδηλωτές καλούσαν για αλλαγές στην τουριστική βιομηχανία που αντιπροσωπεύει το 35% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).