ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kina-ergostasio
Φώτο: Shutterstock

Ετήσια αύξηση 7,5% κατέγραψαν οι εξαγωγές παιχνιδιών το 2020 στην Κίνα

Οι κινεζικές εξαγωγές παιχνιδιών συνέχισαν να αυξάνονται το 2021, με το οικονομικό ύψος των εξαγωγών παιχνιδιών να φτάνει στα 5,02 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο δίμηνο του 2021, με αύξηση 96,8%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παιχνιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο, είδε τις εξαγωγές των παιχνιδιών της να συνεχίζουν να αυξάνονται το 2020, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19.

Η Κίνα εξήγαγε παιχνίδια οικονομικής αξίας 33,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, καταγράφοντας μία ετήσια αύξηση 7,5%, σύμφωνα με την αρμόδια ένωση παραγωγών παιδικών παιχνιδιών (Τhe China Toy & Juvenile Products Association).

Οι κινεζικές εξαγωγές παιχνιδιών συνέχισαν να αυξάνονται το 2021, με το οικονομικό ύψος των εξαγωγών παιχνιδιών να φτάνει στα 5,02 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο δίμηνο του 2021, με αύξηση 96,8%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Οι κινεζικές εξαγωγές παιχνιδιών αυξάνονται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το 2016.

Παρά τα εμπόδια από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι εξαγωγές παιχνιδιών ανέκαμψαν ταχύτατα, καθώς η εξάπλωση της πανδημίας τέθηκε υπό έλεγχο και η παραγωγή αποκαταστάθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι ΗΠΑ διατήρησαν τη θέση τους, ως ο κορυφαίος εισαγωγέας παιχνιδιών που κατασκευάζονται στην Κίνα, κατά το 2020, με τις κινεζικές εξαγωγές προς την αμερικανική αγορά, να καταγράφουν ετήσια αύξηση 6,8% στα 8,57 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας ένωσης παραγωγών κινεζικών παιχνιδιών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική υποχώρηση 7,5% σημείωσαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Μάιο

Ενώ η οικονομική ανάπτυξη ξεπέρασε τις προσδοκίες το πρώτο τρίμηνο, οι αναλυτές υποβαθμίζουν τώρα τις προβλέψεις τους για το υπόλοιπο του έτους, καθώς η εργοστασιακή παραγωγή επιβραδύνεται.
Kina, china
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική βελτίωση το 2023 αναμένεται για την κινεζική οικονομία

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε πως έχει σταθεροποιηθεί η απόδοση της οικονομίας σε μακροοικονομικό επίπεδο και πρόκειται να ενισχύσει τις προσπάθειες για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Εμανουέλ Μακρόν με τον Κινέζο ΥΠΕΞ στο Παρίσι

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, καθώς και στον τομέα της αεροναυπηγικής, ενώ η γαλλική πλευρά επανέλαβε την ανάγκη να ανοίξει η κινεζική αγορά στις γαλλικές επιχειρήσεις.