ΓΔ: 908.7 0.35% Τζίρος: 16.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:49:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Aνησυχίες για την ασφάλεια του συστήματος αυτόνομης οδήγησης των Tesla

Η αμερικανική υπηρεσία για την ασφάλεια των οδικών δικτύων σημείωσε πως καταγράφονται ανησυχητικές ενδείξεις στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla.

Η αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια των οδικών δικτύων στις ΗΠΑ (NHTSA) ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι μία δοκιμή από το περιοδικό «Consumer Reports», που έδειξε ότι μηχανικοί κατόρθωσαν να θέσουν εκτός λειτουργίας τις δικλείδες ασφαλείας του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla και να έχουν πρόσβαση στην οδήγηση του οχήματος, είναι «ανησυχητική».

Η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι είναι ενδεχόμενο να αναλάβει δράση, αν το ζήτημα αυτό δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια. Σε ερώτηση για την επίδειξη που πραγματοποιήθηκε σε όχημα δοκιμών από το αναφερόμενο περιοδικό, που έχει σημαντική επιρροή στους καταναλωτές, η NHTSA απάντησε: «Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό (Consumer Reports) είναι ανησυχητικές και θα αναλάβουμε δράση, αν διαπιστώσουμε ότι το περιστατικό απειλεί ουσιαστικά την οδική ασφάλεια». Η NHTSA επανέλαβε ότι η νομοθεσία «καθιστά υπεύθυνους τους ανθρώπους οδηγούς για τη λειτουργία των οχημάτων τους».

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι σήμερα «βασίλισσα» της αγοράς, Tesla απειλείται να χάσει το στέμμα της από την Volkswagen που μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στην αγορά αυτή που, σύμφωνα με έρευνα της Wood Mackenzie, αναμένεται να παρουσιάσει «εκτόξευση» μέσα στα επόμενα χρόνια. Υπολογίζεται πως οι ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων θα ανέλθουν στα 62 εκατ. έως το 2050 ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν το 86%, το 81% και το 78% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων σε Ευρώπη, Κίνα και Βόρεια Αμερική.

Ήδη τα πρώτα βήματα της ανατροπής που έρχεται φάνηκαν στη δυναμική των πωλήσεων των δύο εταιρειών την περασμένη χρονιά. Η Tesla πούλησε σχεδόν 500.000 ηλεκτρικά οχήματα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 16% της παγκόσμιας αγοράς (με πτώση 1% από το 2019), ενώ η VW πούλησε περίπου 422.000 EVs, κατείχε δηλαδή το 13%. Στο 4ο τρίμηνο η VW ξεπέρασε κατά 8.000 τις πωλήσεις της Tesla στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μικρός αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Για να διασφαλιστεί ότι ο απαραίτητος αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου θα είναι διαθέσιμος έως το 2025 και το 2030 σε ολόκληρη την ΕΕ, θα πρέπει να τεθούν δεσμευτικοί στόχοι ανά κράτος μέλος.
autokinita-car-IX
ΔΙΕΘΝΗ

Πάτησαν γκάζι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο

Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2021, η ζήτηση επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 24,4% και έφτασε τα 3,4 εκατομμύρια μονάδες συνολικά, με τους τελευταίους δύο μήνες να παρέχουν σημαντική ώθηση.