ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:48 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αυξάνεται η κατανάλωση στην Κίνα

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα εκτιμάται ότι θα καταγράψει ετήσια αύξηση 3,2% για τον μήνα Οκτώβριο, αυξημένος κατά 0,2% από την τιμή του, τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οικονομική έρευνα της τράπεζας Bank of Communications.

Σε αυξητική πορεία η κατανάλωση στην Κίνα όπως φαίνεται από τελευταία έρευνα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) στην Κίνα, που αποτελεί το βασικό δεδομένο μέτρησης της πορείας του πληθωρισμού εκτιμάται ότι θα κινηθεί υψηλότερα για τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με πρόσφατη ερευνητική αναφορά.

Ο αναφερόμενος δείκτης εκτιμάται ότι θα καταγράψει ετήσια αύξηση 3,2% για τον μήνα Οκτώβριο, αυξημένος κατά 0,2% από την τιμή του, τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οικονομική έρευνα της τράπεζας Bank of Communications.

Μειώμένη η αγορά χρυσού στη χώρα

Οι αγορές χρυσού στην κινεζική αγορά μειώθηκαν στους 768,31 τόνους κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2019, καταγράφοντας ετήσια μείωση 9,58%, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Κατά την αναφερόμενη περίοδο μειώθηκε η ζήτηση για χρυσά κοσμήματα, ράβδους χρυσού, αλλά και χρυσά νομίσματα, με τις πωλήσεις να καταγράφουν μείωση κατά 2,9%, 26,51% και περίπου 49% αντίστοιχα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ένωσης (China Gold Association), μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

china-australia-investments
ΔΙΕΘΝΗ

Για οικονομικό πόλεμο κατά της Αυστραλίας κατηγορούν την Κίνα οι ΗΠΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κίνα επέβαλε σειρά τιμωρητικών κυρώσεων σε αυστραλιανά προϊόντα στο πλαίσιο της διμερούς πολιτικής σύγκρουσης που βύθισαν τις διμερείς σχέσεις στο χειρότερο επίπεδο από τα γεγονότα της Τιενανμέν.
ΔΙΕΘΝΗ

Τι θα γινόταν αν η Κίνα άνοιγε την οικονομία της όπως οι ΗΠΑ ή η Γαλλία

Οι υπολογισμοί «αποκαλύπτουν την πραγματική πιθανότητα να σημειωθεί κολοσσιαίο ξέσπασμα, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε υπερφόρτωση την οποία δεν θα άντεχε το σύστημα υγείας», αν η πολιτική άλλαζε.
ΔΙΕΘΝΗ

Εντάσσονται επιπλέον 12 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επέκρινε τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν την αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας για κάθε σκοπό και καταχρώνται την κρατική εξουσία για να καταστείλουν και να περιορίσουν τις κινεζικές επιχειρήσεις με κάθε δυνατό μέσο».
deals, symfwnies, ependyseis
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνίες 1,1 δισ. δολ. στην Επιχειρηματική Διάσκεψη Κίνας - Λ. Αμερικής

Η διήμερη διάσκεψη ολοκληρώθηκε χθες με την υπογραφή 18 συμφωνιών συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ συμφωνιών μεταξύ εταιριών από την Κίνα και τη Λατινική Αμερική στους τομείς της κτηνοτροφίας, των ορυκτών, των αυτοκινήτων, αλλά και του ιατρικού εξοπλισμού.