ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Δεν θα γίνει στο «τεμάχιο 7» της Κύπρου η γεώτρηση από ENI και Total

Με νέο σχεδιασμό προχωράει  η γαλλο-ιταλική κοινοπραξία TOTAL και ΕΝΙ τη γεώτρηση που θα ξεκινήσει από άλλο οικόπεδο, εκτός της τουρκικής ακτίνας δράσης.

Δε θα γίνει τελικά στο «τεμάχιο 7» αλλά από γειτονικό οικόπεδο, εκτός τουρκικής ακτίνας δράσης η έναρξη της γεώτρησης από τις  ENI και Total, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» της Κύπρου.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές που σημειώνουν πως πρόκειται για μία κίνηση κακτικής και όχι υποχώρηση της κοινοπραξίας. Πρόσφατα, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Mustafa Akinci σε συνέντευξή του στη DW είχε προτείναι να δημιουργηθεί μία κοινή επιτροπή Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων για τη διαχείριση υδρογονανθράκων. «Προς το παρόν οι Ελληνοκύπριοι αντιμετωπίζουν τα τουρκοκυπριακά εδάφη σαν να εμπίπτουν στα δικά τους κυριαρχικά δικαιώματα. Είναι λάθος ότι η πρότασή μας για από κοινού αξιοποίηση των κοιτασμάτων μεταξύ Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων δεν αντιμετωπίζεται ως αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η πρότασή μας αντιμετωπίζεται διεθνώς όλο και πιο θετικά. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν την αποδέχονται, δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Όλο και συχνότερα λέγεται ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις μας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε Τουρκία από τον ΟΗΕ για Κύπρο ζητούν Αμερικανοί γερουσιαστές

Σε επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ οι γερουσιαστές τονίζουν ότι «η αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών δεν θα περιοριστεί στη ρητορική εάν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βαρώσια συνεχίσουν να παραβιάζονται».
ΔΙΕΘΝΗ

Την κυριαρχία ελληνικών νησιών αμφισβητεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέβασε τους τόνους για ακόμη μια φορά κατηγορώντας την Ελλάδα ακόμα και για την κτηματογράφηση των νησιών, ενώ υπενθύμισε την καταστροφή της Σμύρνης σημειώνοντας «να μην επιδιώκουν οι Έλληνες νέες περιπέτειες».
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Περνά στην ανάκαμψη με στυλοβάτες εργαζόμενους και επιχειρήσεις

O υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου στο 12,9% επιβεβαιώνει τη δυναμικότητα της κυπριακής οικονομίας».