ΓΔ: 889.12 -1.87% Τζίρος: 37.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:38:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Εκτινάχθηκαν τα κέρδη του τομέα παραγωγής βιομηχανικού εξοπλισμού

Τα μικτά κέρδη του αναφερόμενου τομέα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 710%, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, ενώ η παραγωγή του βιομηχανικού εξοπλισμού και των φορτηγών αυξήθηκε κατά 70% σε σύγκριση με το 2020 για το πρώτο τρίμηνο.

Ταχεία ανάπτυξη κατέγραψε ο τομέας βιομηχανικού εξοπλισμού στην Κίνα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 με δεδομένη την ευρεία οικονομική ανάκαμψη, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Ο βιομηχανικός εξοπλισμός αποτελεί ένα ουσιαστικό βαρόμετρο για το δυναμισμό της βιομηχανικής παραγωγής και τη γενικότερη λειτουργική ικανότητα της βιομηχανίας στην Κίνα, με την προστιθέμενη αξία του να καταγράφει ετήσια αύξηση 39,9% στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Τα μικτά κέρδη του αναφερόμενου τομέα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 710%, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους.

Τα στοιχεία από το ίδιο υπουργείο, έδειξαν ότι η παραγωγή του βιομηχανικού εξοπλισμού και των φορτηγών αυξήθηκε κατά 70% σε σύγκριση με το 2020 για το πρώτο τρίμηνο, αντανακλώντας τη θετική δυναμική στη βιομηχανική παραγωγή, αλλά και στις κατασκευές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Επιτάχυνση της αύξησης στην βιομηχανική δραστηριότητα το Νοέμβριο

Πρόκειται για την πιο ταχεία καταγραφή αύξησης από τον Δεκέμβριο του 2016 με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη όμως να μειώνεται από τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.
pyravlos-diastima-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τελικά τα απομεινάρια του κινεζικού πυραύλου

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της Γης είναι καλυμμένο με νερό, οι πιθανότητες να έπεφτε ο πύραυλος σε κατοικημένη περιοχή στην ξηρά ήταν χαμηλές και οι πιθανότητες να προκαλούνταν τραυματισμοί ακόμη μικρότερη, σύμφωνα με ειδικούς.
pyravlos-diastima-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Συντρίμμια κινεζικού πυραύλου θα εισέλθουν στη Γη το πρωί της Κυριακής

Η Κίνα έθεσε σε τροχιά στις 29 Απριλίου το πρώτο στοιχείο του διαστημικού σταθμού της με τη βοήθεια ενός πυραύλου φορέα Μεγάλη Πορεία 5Β - του πιο ισχυρού και επιβλητικού κινεζικού πυραύλου.