ΓΔ: 917.64 -0.23% Τζίρος: 46.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ψυχρολουσία από την ανεργία στις ΗΠΑ, έφτασε το 6,1% τον Απρίλιο

Έπεσαν έξω οι προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας και ποσοστό ανεργίας 5,8%. Οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στον κλάδο των υπηρεσιών που αριθμεί ωστόσο 2,9 εκατ. λιγότερους εργαζομένους.

Απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Απριλίο, με τις μη μισθωτές θέσεις εργασίας να αυξάνονται κατά 266.000, που ήταν πολύ χαμηλότερα από το αναμενόμενο και το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 6,1% εν μέσω αυξανόμενης έλλειψης διαθέσιμων εργαζομένων.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς έκαναν λόγο για 1 εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας και ποσοστό ανεργίας 5,8%, καθώς πολλοί οικονομολόγοι περίμεναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων εν μέσω ενδείξεων ότι η αμερικανική οικονομία επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς.

Ωστόσο οι αρνητικές ειδήσεις για την εργασία δεν σταματάνε εδώ, καθώς το αρχικό εκτιμώμενο σύνολο των 916.000 του Μαρτίου αναθεωρήθηκε σε 770.000, αν και το Φεβρουάριο σημειώθηκε ανοδική αναθεώρηση σε 536.000 από 468.000.

Οι κλάδοι αναψυχής και φιλοξενίας που έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα, κατέγραψαν τις περισσότερες προσλήψεις, προσθέτοντας 331.000 εργαζόμενους, αν και αυτό άφησε ακόμη τη βιομηχανία με σχεδόν 2,9 εκατομμύρια λιγότερους εργαζομένους από το σημείο που ήταν πριν από την πανδημία.

Υπενθυμίζουμε πως χθες το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει πως οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν συνολικά σε προσαρμοσμένη βάση στις 498.000 για την εβδομάδα έως ην 1η Μαΐου, συγκριτικά με 590.000 μια εβδομάδα νωρίτερα, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Μαρτίου του 2020, όταν επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας των μη απαραίτητων επιχειρήσεων προκειμένου να επιβραδυνθεί το πρώτο κύμα κρουσμάτων της COVID-19. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν ότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων θα διαμορφωνόταν στις 540.000.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

USA, HPA, Yelen
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν ανησυχεί για υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας η Γέλεν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε πως μέχρι τώρα υπάρχουν 5 εκατ. θέσεις εργασίας λιγότερες από εκείνες που υπήρχαν πριν την πανδημία και έχει μειωθεί η συμμετοχή του εργατικού δυναμικού.