ΓΔ: 875.11 0.23% Τζίρος: 37.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:22:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Honor

Νέα εποχή στην αυτοκίνηση εγκαινιάζει η συνεργασία Fiat - Honor

Παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε δύο πολύ διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, Honor και Fiat μοιράζονται μια σειρά κοινών χαρακτηριστικών, δίνοντας το στίγμα της νέας εποχής της αυτοκίνησης,

Την συνεργασία της με την FIAT ανακοίνωσε η Honor, με αφορμή το λανσάρισμα της νέας φορητής συσκευής καρπού για άθληση και καλύτερη διαχείριση υγείας (fitness tracker) Honor Band 6 και τους νέου αμιγούς ηλεκτρικού Fiat 500e που ήδη κυκλοφορεί. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μια τέτοια συνεργασία, συνδυάζοντας δύο νεανικά προϊόντα με αυτό τον τρόπο από δύο διαφορετικούς κλάδους, οι οποίοι συνδέονται ωστόσο με την τεχνολογία

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε δύο πολύ διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, τα Honor Band 6 και το Fiat 500e μοιράζονται μια σειρά κοινών χαρακτηριστικών, δίνοντας το στίγμα της νέας εποχής της αυτοκίνησης, όπου η συνδεσιμότητα μεταξύ των συσκευών και του ανθρώπου αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινότητας. Με αυτό τον τρόπο η ζωή γίνεται πιο πρακτική, ευχάριστη, αλλά και αποδοτική, δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερες δραστηριότητες, με λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Τόσο το Honer Band 6, όσο και το νέο ηλεκτρικό 500 διαθέτουν λύσεις συνδεσιμότητας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, το Band 6 προσφέρει άμεση και σταθερή επικοινωνία με συσκευές iOS και Android, ενώ αντίστοιχα το 500e δίνει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης και mirroring με δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων ταυτόχρονα, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G. Αντίστοιχα τόσο το Honor Band 6, όσο και το Fiat 500e εφοδιάζονται με έγχρωμες οθόνες υψηλής ευκρίνειας, έτσι ώστε όλες οι λειτουργίες να γίνονται με γρήγορο και ασφαλή τρόπο.

H συνδεσιμότητα μεταξύ ενός αυτοκινήτου και των ηλεκτρονικών συσκευών γίνεται πιο στενή από ποτέ

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο 500e αποτελεί το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 με διασφάλιση του μέγιστου δυνατού επιπέδου ασφάλειας για τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, αλλά και τους πεζούς. Αντίστοιχα το Honor Band 6, με συμπαγείς διαστάσεις όπως και το 500e, προσφέρει μια γκάμα αισθητήρων που παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο βασικά στοιχεία υγείας και ευεξίας, όπως τους καρδιακούς σφυγμούς, το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα, το επίπεδο του στρες και τη συνολική δραστηριότητα (βήματα, απόσταση, κτλ.).

Εφαρμόζοντας μπαταρίες υψηλής αποδοτικότητας, αλλά και έξυπνες τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας, τα Honor Band 6 και Fiat 500e έχουν μεγάλη αυτονομία λειτουργίας Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ηλεκτρικό Fiat 500e διαθέτει με διαφορά τη μεγαλύτερη αυτονομία στην κατηγορία του (320χλμ. WLTP και 460χλμ. σε αστικές συνθήκες) προσφέροντας άνετες διαδρομές με μηδενικούς ρύπους, ενώ το Honor Band 6 από την πλευρά του με μια φόρτιση μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα για 14 ημέρες. Παράλληλα εξαιρετικά γρήγορη είναι και η διαδικασία φόρτισης, με το ηλεκτρικό 500 να μπορεί να ανακτήσει αυτονομία 50χλμ. με μόλις 5 λεπτά φόρτισης, ενώ αντίστοιχα το Band 6 αρκετή ενέργεια για τρεις ημέρες λειτουργίας σε μόλις 10 λεπτά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εστιάζοντας στις νέες συνθήκες της καθημερινότητας, είτε αυτές αφορούν στις ατομικές δραστηριότητες, είτε στις ανάγκες μετακίνησης, τα Honor Band 6 και Fiat 500e εγκαινιάζουν μια νέα εποχή όπου η συνδεσιμότητα μεταξύ ενός αυτοκινήτου και των ηλεκτρονικών συσκευών γίνεται πιο στενή από ποτέ, αναβαθμίζοντας σημαντικά τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Τόσο το νέο activity tracker, όσο και το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι άμεσα διαθέσιμα και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βαρύ πρόστιμο σε VW και BMW για καρτέλ με στόχο να... ρυπαίνουν

Τα πρόστιμα 875 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν από την Κομισιόν επειδή οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεννοήθηκαν για να μην αναπτυχθεί καλύτερη τεχνολογία καθαρισμού ρύπων στα αυτοκίνητα ντίζελ.
ΔΙΕΘΝΗ

Μικρός αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Για να διασφαλιστεί ότι ο απαραίτητος αριθμός σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου θα είναι διαθέσιμος έως το 2025 και το 2030 σε ολόκληρη την ΕΕ, θα πρέπει να τεθούν δεσμευτικοί στόχοι ανά κράτος μέλος.
ΔΙΕΘΝΗ

Κόντρα στην πανδημία η Volvo: Αύξηση πωλήσεων κατά 40,8% το α΄ τρίμηνο

Στην Κίνα, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 117,7% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο πέρσι. Για την περίοδο Ιανουαρίου Μαρτίου, οι πωλήσεις της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες ανήλθαν σε 27.239 αυτοκίνητα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ κερδοφορίας κατέγραψε η Lamborghini κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η εταιρεία επέδειξε άμεση αντίδραση και ευελιξία στο ανταπόκριση στην περίοδο έκτακτης ανάγκης, μέσω προσεκτικής διαχείρισης κόστους και διασφάλισης συνέχειας στο σχέδιο αναβάθμισης της.