ΓΔ: 907.14 -0.83% Τζίρος: 27.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:52:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανοίγει ο τουρισμός στην Πορτογαλία - Στην πράσινη λίστα της Βρετανίας

Η Πορτογαλία έχει «επενδύσει» σημαντικά στην απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να θέσει τη χώρα στην «πράσινη λίστα», γεγονός το οποίο διευκολύνει τις ροές από την βρετανική αγορά. Οι Βρετανοί τουρίστες δεν θα χρειάζεται να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα, κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Η Πορτογαλία από αύριο θα είναι και πάλι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες και ευελπιστεί, όπως και η Ελλάδα, σε μια δυνατή τουριστική σεζόν, προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια οικονομία.

Η είσοδος των ταξιδιωτών στην ιβηρική χώρα, θα πραγματοποιείται με την υποχρεωτική προσκόμιση είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού μοριακού τεστ.

Η Πορτογαλία έχει «επενδύσει» σημαντικά στην απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να θέσει τη χώρα στην «πράσινη λίστα», γεγονός το οποίο διευκολύνει τις ροές από την βρετανική αγορά.

Κι αυτό, διότι οι Βρετανοί τουρίστες δεν θα χρειάζεται να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα, κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει δρομολόγια προς την Πορτογαλία από 21 διαφορετικά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από την πλευρά του, ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της Ευρώπης, ο TUI, έχει δρομολογίσει τουλάχιστον 44 πτήσεις προς την ιβηρική χώρα για το διάστημα 17 έως 30 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πορτογαλία, με πληθυσμό παρόμοιο της Ελλάδας, έχει καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τον ρυθμό εξάπλωσης του κορονοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να κινούνται σε τριψήφια επίπεδα (469 το περασμένο Σάββατο) και τους θανάτους σε μονοψήφια (7 το περασμένο Σάββατο).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Ακατανόητη η λογική της βρετανικής κυβέρνησης

«Η Λισαβόνα θα συνεχίσει να χαλαρώνει «σταδιακά» τα μέτρα καραντίνας και αντιθέτως θα εφαρμόσει μέτρα που θα εγγυώνται την ασφάλεια όσων κατοικούν ή επισκέπτονται τη χώρα» επεσήμανε το υπουργείο εξωτερικών της Πορτογαλίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Παραμένει εκτός της «πράσινης λίστας» της Βρετανίας η Ελλάδα

Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ