ΓΔ: 873.76 -1.46% Τζίρος: 43.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:50:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Επιταχύνεται το σχέδιο δράσης για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα

Η Κίνα έχει προηγούμενα ανακοινώσει ότι θα προσπαθήσει για να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030, επιδιώκοντας να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2060.

Το Πεκίνο επιταχύνει την κατάρτιση πολιτικών σε υψηλό επίπεδο και αναφορικά με συγκεκριμένους βιομηχανικούς κλάδους, προκειμένου να προσδιορίσει περισσότερο την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη προς ένα ουδέτερο αποτύπωμα του άνθρακα, σύμφωνα με την Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας.

Η Κίνα καταρτίζει ένα σχέδιο δράσης για να φτάσει στην κορύφωση των εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2030, ενώ επεξεργάζεται ειδικά σχέδια σε διαφορετικές βιομηχανίες και τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, του χάλυβα, των πετροχημικών και των μεταφορών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ίδιας επιτροπής, Τζιν Σιαντόνγκ.

Παράλληλα, το Πεκίνο επεξεργάζεται σχέδια για την ανάπτυξη τεχνολογιών χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, αλλά και εξάλειψης της χρήσης του.

Η Κίνα έχει προηγούμενα ανακοινώσει ότι θα προσπαθήσει για να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030, επιδιώκοντας να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2060.

Συνεχίζοντας την πορεία της, η χώρα θα προωθήσει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή της, επί τη βάσει της καλύτερης χρήσης των φυσικών της πόρων, αλλά και της προώθησης της πράσινης μετεξέλιξης της παραγωγής, αλλά και του τρόπου ζωής, όπως δήλωσε ο Τζιν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Εταιρίες σε... αναζήτηση διαδικτύου μηδενικής εκπομπής άνθρακα

Μέχρι το 2030, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τα κέντρα δεδομένων πληροφορικής στην Κίνα θα ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια kWh, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 3,7% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επενδύει 9,7 δισ. δολάρια σε ενέργεια και υδάτινους πόρους

Η αρμόδια Επιτροπή για την Εθνική Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις ενέκρινε εννέα προγράμματα επενδύσεων που αναφέρονται στην προστασία των υδάτινων πόρων, αλλά και στην βιομηχανία ενέργειας.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να σφίξουν περισσότερο τον κλοιό γύρω από την Huawei

Η κινεζική Huawei βρίσκεται στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ από τον Μάιο του 2019 με την Αμερικανίδα υπουργό Εμπορίου Τζ. Ραϊμόντο να σημειώνει αν χρειαστεί θα γίνουν περισσότερα από την κυβέρνηση για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας.