ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Ισχυρή αύξηση 12,4% των λιανικών πωλήσεων σημειώθηκε τον Μάιο

Την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου, οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν ετήσια αύξηση 25,7%, με το μέσο όρο της διετούς αύξησης να καταγράφεται στο 4,3%.

Οι πωλήσεις λιανικής καταναλωτικών αγαθών στην Κίνα, κατέγραψαν ετήσια αύξηση 12,4% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Οι πωλήσεις λιανικής το Μάιο, ήταν αυξημένες κατά 9,3% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019, ενώ ο μέσος όρος της διετούς αύξησης τους καταγράφηκε στο 4,5%. Την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου, οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν ετήσια αύξηση 25,7%, με το μέσο όρο της διετούς αύξησης να καταγράφεται στο 4,3%, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Η αύξηση των πωλήσεων καταγράφηκε σε αντίθεση με τη μείωση που είχε καταγραφεί το πρώτο πεντάμηνο του 2020, όταν οι δαπάνες των καταναλωτών είχαν επηρεαστεί αρνητικά από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Οι πωλήσεις λιανικής όλων των καταναλωτικών ειδών που παρακολουθούνται από την NBS κατέγραψαν θετική πορεία κατά μέσο όρο από το Μάιο του 2019 μέχρι το Μάιο του 2021. Η μέση αύξηση διετίας σε 10 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών, αλλά και των προμηθειών για τον πολιτισμό και τα γραφεία, ήταν ταχύτερη, από αυτή του Απριλίου.

Μόνο το Μάιο, οι πωλήσεις λιανικής των καταναλωτικών αγαθών στις αστικές περιοχές έφτασαν στα 3,13 τρισεκατομμύρια γουάν (488,5 δισεκατομμύρια δολάρια) με ετήσια αύξηση 12,3%, ενώ στις αγροτικές περιοχές, η ετήσια αύξηση ήταν 13,2% στα 463,2 δισεκατομμύρια γουάν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

china-australia-investments
ΔΙΕΘΝΗ

Για οικονομικό πόλεμο κατά της Αυστραλίας κατηγορούν την Κίνα οι ΗΠΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κίνα επέβαλε σειρά τιμωρητικών κυρώσεων σε αυστραλιανά προϊόντα στο πλαίσιο της διμερούς πολιτικής σύγκρουσης που βύθισαν τις διμερείς σχέσεις στο χειρότερο επίπεδο από τα γεγονότα της Τιενανμέν.
ΔΙΕΘΝΗ

Τι θα γινόταν αν η Κίνα άνοιγε την οικονομία της όπως οι ΗΠΑ ή η Γαλλία

Οι υπολογισμοί «αποκαλύπτουν την πραγματική πιθανότητα να σημειωθεί κολοσσιαίο ξέσπασμα, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε υπερφόρτωση την οποία δεν θα άντεχε το σύστημα υγείας», αν η πολιτική άλλαζε.
ΔΙΕΘΝΗ

Εντάσσονται επιπλέον 12 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επέκρινε τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν την αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας για κάθε σκοπό και καταχρώνται την κρατική εξουσία για να καταστείλουν και να περιορίσουν τις κινεζικές επιχειρήσεις με κάθε δυνατό μέσο».
deals, symfwnies, ependyseis
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνίες 1,1 δισ. δολ. στην Επιχειρηματική Διάσκεψη Κίνας - Λ. Αμερικής

Η διήμερη διάσκεψη ολοκληρώθηκε χθες με την υπογραφή 18 συμφωνιών συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ συμφωνιών μεταξύ εταιριών από την Κίνα και τη Λατινική Αμερική στους τομείς της κτηνοτροφίας, των ορυκτών, των αυτοκινήτων, αλλά και του ιατρικού εξοπλισμού.