ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Καταργούνται οι ζώνες-φιλάθλων λόγω Covid-19 στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

Οι έξι ζώνες-φιλάθλων, όπου είχαν αρχικά σχεδιαστεί  προκειμένου οι Ιάπωνες να  παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου), σε γιγαντιαίες οθόνες, ακυρώνονται λόγω της πανδημίας Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνήτης της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιούρικο Κόικε.

 «Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε αυτά τα γεγονότα που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους», είπε σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα.

 «Πιστεύω ότι αυτά είναι απαραίτητα μέτρα, όταν ψάχνω από διάφορες οπτικές γωνίες, για επιτυχείς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο ακόμη περισσότερο για να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα των Αγώνων, δίνοντας πολλές πολιτιστικές πληροφορίες», συνέχισε. 

 Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

 Η ανακοίνωση έρχεται δύο ημέρες πριν από μια σημαντική συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής, για να οριστικοποιηθεί τι θα ισχύσει για τους τοπικούς θεατές.

 Πολιτικοί και διοργανωτές πιέζουν να επιτρέψουν την παρουσία ορισμένων θεατών, αλλά εμπειρογνώμονες υγείας που συμβουλεύουν την κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα ήταν ασφαλέστερο να διεξαχθούν οι αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς φιλάθλους.

 Να σημειωθεί ότι μόλις το 6% του ιαπωνικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο προς το παρόν. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοασφάλεια προειδοποίηση laptop
ΔΙΕΘΝΗ

Έκτακτα μέτρα στην Ιαπωνία μετά από αύξηση κυβερνοεπιθέσεων

Η Ιαπωνία ετοιμάζει έκτακτα μέτρα για την κυβερνοασφάλεια μετά από αύξηση κυβερνοεπιθέσεων. Η πρωθυπουργός Τακαΐτσι δήλωσε πως η χώρα θα ενισχύσει τη συνεργασία για τον εντοπισμό χάκερς, ενώ πολλές εταιρείες αναφέρουν διαρροές δεδομένων.
Οκινάουα, ναός Ναμινοούε
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Κατηγορείται Αμερικανός στρατιωτικός για φόνο στην Οκινάουα

Κατηγορίες για φόνο και ληστεία απαγγέλθηκαν σε 20χρονο Αμερικανό πεζοναύτη στην Οκινάουα, ο οποίος φέρεται να στραγγάλισε 39χρονη με καλώδιο τηλεφώνου σε ξενοδοχείο στις 3 Οκτωβρίου, προκαλώντας αναστάτωση στο νησί.
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο τυφώνας Τσάμπι πλήττει την Ταϊβάν: 1 νεκρός, 500 τραυματίες, διακοπές ρεύματος

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης ρεύματος στην Ταϊβάν μετά το πέρασμα του τυφώνα Τσάμπι, με 56.000 νοικοκυριά να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό. Πάνω από 5.000 άτομα απομακρύνθηκαν, ενώ σημειώθηκαν ζημιές και πλημμύρες.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κικίλια-Κινέζου Υπ. Μεταφορών για συμμετοχή Ελλήνων σε ναυπηγικά έργα

Ο Β. Κικίλιας συναντήθηκε στη Σανγκάη με τον υπουργό Μεταφορών της Κίνας για ενίσχυση της συνεργασίας ελληνικής ναυτιλίας και κινεζικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στη θάλασσα και του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ελλάδα και Ιαπωνία κατέχουν το 32% του παγκόσμιου στόλου

Ο Β. Κικίλιας, από το Capital Link Japan Maritime Forum στο Τόκιο, υπογράμμισε τη σημασία της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας και μιας δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, σημειώνοντας τον κρίσιμο ρόλο των δύο χωρών στη διεθνή ναυτιλία.