ΓΔ: 895.16 0.25% Τζίρος: 22.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:43:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kina-ergostasio
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Αύξηση 83,4% στα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιριών

Οι βιομηχανικές εταιρίες με ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 3,09 εκατομμύρια δολάρια) είχαν περίπου συνολικά κέρδη 3,42 τρισεκατομμύρια γουάν.

Οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της Κίνας είδαν τα κέρδη τους να καταγράφουν σταθερή αύξηση το πρώτο πεντάμηνο του 2021, μετά από την ανάκτηση της ζήτησης στην αγορά, αλλά και τη βελτίωση της απόδοσης των επιχειρήσεων, όπως έδειξαν σήμερα, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Οι βιομηχανικές εταιρίες με ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 3,09 εκατομμύρια δολάρια) είχαν περίπου συνολικά κέρδη 3,42 τρισεκατομμύρια γουάν, κατά την αναφερόμενη περίοδο, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 83,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Σε σύγκριση με το επίπεδο του 2019, τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιριών αυξήθηκαν κατά 48% στους πρώτους πέντε μήνες του 2021. Κατά μέσο όρο, η μέση αύξηση για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου του 2020 και του 2021 καταγράφεται στο 21,7% όπως δείχνουν τα ίδια στατιστικά στοιχεία.

Μόνο για το μήνα Μάιο, τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανικών εταιριών αυξήθηκαν κατά 36,4% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, στα 829,92 δισεκατομμύρια γουάν.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

china-australia-investments
ΔΙΕΘΝΗ

Για οικονομικό πόλεμο κατά της Αυστραλίας κατηγορούν την Κίνα οι ΗΠΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κίνα επέβαλε σειρά τιμωρητικών κυρώσεων σε αυστραλιανά προϊόντα στο πλαίσιο της διμερούς πολιτικής σύγκρουσης που βύθισαν τις διμερείς σχέσεις στο χειρότερο επίπεδο από τα γεγονότα της Τιενανμέν.
ΔΙΕΘΝΗ

Τι θα γινόταν αν η Κίνα άνοιγε την οικονομία της όπως οι ΗΠΑ ή η Γαλλία

Οι υπολογισμοί «αποκαλύπτουν την πραγματική πιθανότητα να σημειωθεί κολοσσιαίο ξέσπασμα, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε υπερφόρτωση την οποία δεν θα άντεχε το σύστημα υγείας», αν η πολιτική άλλαζε.
ΔΙΕΘΝΗ

Εντάσσονται επιπλέον 12 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επέκρινε τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν την αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας για κάθε σκοπό και καταχρώνται την κρατική εξουσία για να καταστείλουν και να περιορίσουν τις κινεζικές επιχειρήσεις με κάθε δυνατό μέσο».