ΓΔ: 2605.5 0.26% Τζίρος: 189.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:01:38
Φώτο: Shutterstock

Alibaba: Πωλήσεις - ρεκόρ τις πρώτες εννέα ώρες της «Ημέρας των Εργένηδων»

Η Alibaba κατέγραψε πωλήσεις 23 δισ. δολαρίων κατά τις πρώτες εννέα ώρες της σημερινής «Ημέρας των Εργένηδων», καταγράφοντας αύξηση 22% σε σχέση με πέρυσι.

Ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Inc ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του κατά την πρώτη ώρα της σημερινής «Ημέρας των Εργένηδων», έφτασαν στα 84 δισεκατομμύρια γουάν (12 δισεκατομμύρια δολάρια), καταγράφοντας αύξηση 22% σε σχέση με πέρυσι.

Αντίστοιχη της «Μαύρης Παρασκευής» και της «Ψηφιακής Δευτέρας», η «Ημέρα των Εργένηδων» προωθείται ως μια γιορτή πωλήσεων από τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της Alibaba Ντάνιελ Ζανγκ από το 2009, και γρήγορα εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο γεγονός διαδικτυακών πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σημερινή ημέρα είναι επίσης γνωστή κι ως «Double Eleven» από την σημερινή ημερομηνία 11/11, με τους τέσσερις άσσους να αποτελούν αναφορά στους εργένηδες.

Πέρυσι οι συνολικές πωλήσεις της Alibaba ανήλθαν στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πίσω τις διαδικτυακές πωλήσεις των 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της «Ψηφιακής Δευτέρας» στις ΗΠΑ. Ωστόσο η αύξηση κατά 27% των πωλήσεων το 2018 ήταν η χαμηλότερη στην δεκαετή ιστορίας της, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σειρά φρέσκων ιδεών για την προώθησή της.

Οι πωλήσεις της Alibaba κατά τις πρώτες εννιά ώρες αυξήθηκαν κατά 25% στα 23 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιστοιχώντας περίπου στα 2/3 των πωλήσεων της αμερικανικής Amazon.com κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Τη φετινή ηλεκτρονική γιορτή εγκαινίασαν η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ μουσικής Τέιλορ Σουίφτ, αλλά και διασημότητες της Κίνας, όπως ο Τζάκσον Γι.

Πρόκειται για την πρώτη φορά κατά την οποία η Alibaba πραγματοποιεί την κορυφαία ημέρα των διαδικτυακών εκπτωτικών αγορών στην Κίνα, χωρίς την ενεργό παρουσία του συνιδρυτή της, Τζακ Μα, ο οποίος παραιτήθηκε από την προεδρία του ομίλου τον Σεπτέμβριο.

Η σημερινή ημέρα έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για την Alibaba, καθώς ο όμιλος αναζήτησε οικονομική ρευστότητα 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω της διάθεσης μετοχών του που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Νοέμβριο στο Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο, η Alibaba εξακολουθεί να κυριαρχεί στην διαδικτυακή αγορά προϊόντων, όχι όμως χωρίς την ύπαρξη ανταγωνισμού από την JD.com, αλλά και την Pinduoduo, με την δεύτερη να δραστηριοποιείται στις κινεζικές κωμοπόλεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ για τα οχήματα νέας ενέργειας: 61,6% των πωλήσεων στην Κίνα

Τα οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας έφτασαν το 61,6% των πωλήσεων τον Σεπτέμβριο στην Κίνα, τρίτο συνεχόμενο μήνα πάνω από 60%. Η ετήσια άνοδος ξεπερνά το 10%, με 12,47 εκατ. πωλήσεις στα τρία φετινά τρίμηνα και αυξημένη παραγωγή.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Σημάδια ανάκαμψης για την οικονομία με ώθηση από την κατανάλωση

Θετική πορεία καταγράφει η καταναλωτική δραστηριότητα στην Κίνα, με τις πληρωμές μεταξύ φυσικών προσώπων να αυξάνονται κατά 2,6% το τρίτο τρίμηνο του 2026 και κατά 3,1% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Η ΑΙ ενισχύει την ανάπτυξη Κίνας-Ινδίας και του παγκόσμιου εμπορίου

Η ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει την ανάπτυξη σε Κίνα, Ινδία και Ασία, ξεπερνώντας το παγκόσμιο εμπόριο, σύμφωνα με τη νέα επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Σιλβάνα Τενρέιρο στη σύνοδο του οργανισμού στη Μπανγκόκ.
Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Κίνας-ΕΕ για σταθερές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις

Κίνα και ΕΕ δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη σταθερότητα και την ισορροπία στις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις, με την επόμενη συνάντησή τους να προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2027.