ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:53:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Έσπασαν τα κοντέρ τα κέρδη των Goldman - JPMorgan στο β' τρίμηνο

Εντυπωσιακή η πορεία για τη Goldman Sachs χάρη στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής που εμφάνισε την καλύτερη πορεία στην ιστορία της. Στο +155% τα κέρδη της JPMorgan Chase.

Εντυπωσιακή πορεία ακολούθησαν τα μεγέθη β’ τριμήνου των κορυφαίων αμερικανικών χρηματοοικονομικών ομίλων, Goldman Sachs και JPMorgan Chase, καθώς κατόρθωσαν να ξεπεράσουν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ δέχθηκαν ώθηση και από τις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής. 

Goldman Sachs: «Ισοπέδωσε» τις προβλέψεις με έσοδα 15,39 δισ. 

Η εντυπωσιακή πορεία της αγοράς αρχικών δημόσιων εγγραφών (ΙΡΟ) και η κατάκτηση μεγάλου μεριδίου της ήταν αρκετή για να οδηγήσει τον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο σε ένα εντυπωσιακό β’ τρίμηνο.  Τα κέρδη ανά μετοχή έφθασαν στα 15,02 δολάρια, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθαναν στα 10,24 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέρδη ανά μετοχή στο αντίστοιχο διάστημα του 2020 ήταν 6,26 δολάρια. 

Παράλληλα ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 15,39 δισ. έναντι εκτιμήσεων ότι δεν θα ξεπεράσει τα 12,17 δισ., με τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής να εμφανίζει το καλύτερο β’ τρίμηνο στην ιστορία της. Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη μονάδα ήταν 3,61 δισ. δολάρια (οι αναλυτές ανέμεναν τρία δις. δολάρια), ενώ η Goldman τόνισε ότι το β’ τρίμηνο πέτυχε την καλύτερη πορεία της στους τομείς παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών, αναδοχής για έκδοση νέων μετοχών αλλά και ομολόγων. 

Η μετοχή του ομίλου ενισχύεται 0,39% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, ενώ από την αρχή του 2021 έχει εμφανίσει κέρδη 45%. 

JPMorgan Chase: «Έκρηξη» 155% στα κέρδη β’ τριμήνου 

Εντυπωσιακά κέρδη αλλά υποχώρηση στα έσοδά της ανακοίνωσε η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρεί άνω του 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street. 

Τα καθαρά κέρδη της κεντρικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 11,9 δισ. δολάρια ή 3,78 δολάρια ανά μετοχή, από τα 4,7 δισ. δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα φθάσουν στα 3,21 δολ. ανά μετοχή. .

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 31,4 δισ. δολάρια, υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 29,9 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η μετοχή της τράπεζας έχει εμφανίσει άνοδο 24% από την αρχή του 2021
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wall street, xrimatistirio, metoxes, stocks
ΔΙΕΘΝΗ

Η «έκρηξη» απασχόλησης στις ΗΠΑ και τι σημαίνει για τις αγορές

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 379.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, ενώ προβλέπονταν μόλις 210.000 θέσεις. Θετική πρώτη αντίδραση από τη Wall Street παρά τη νέα αύξηση απόδοσης των 10ετών ομολόγων.