ΓΔ: 895.32 0.27% Τζίρος: 23.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών και στην Ουγγαρία

Η Ουγγαρία έχει καταγράψει πάνω από 30.000 νεκρούς λόγω της Covid από την αρχή της πανδημίας και έχει τρέξει τους εμβολιασμούς καθώς χρησιμοποιεί και το κινεζικό Sinopharm και το ρωσικό Sputnik V.

Η Ουγγαρία θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid για τους νοσηλευτές, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν από αυτήν, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε άλλα μέτρα για την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας.

«Δεν είμαστε υπέρ του εξαναγκασμού, αλλά θα κάνουμε μια εξαίρεση σε ένα τομέα, ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός για τους νοσηλευτές», δήλωσε ο Ορμπάν στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική του συνέντευξη. Δεν διευκρίνισε πότε θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο αυτό. Η Γαλλία ανακοίνωσε τη Δευτέρα, μετά την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των νοσηλευτών και όσων εργάζονται σε νοσοκομεία, σε οίκους ευγηρίας ή με ευπαθείς ομάδες.

Η Ουγγαρία έχει καταγράψει πάνω από 30.000 νεκρούς λόγω της Covid από την αρχή της επιδημίας, το οποίο, σε σχέση με τον πληθυσμό της που φθάνει τα 9,8 εκατ. κατοίκους, την καθιστά μια από τις πλέον πληγείσες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Είναι επίσης μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που υπήρξε πολύ γρήγορη στην εμβολιαστική της εκστρατεία, εν μέρει χάρη στη χρήση εμβολίων της κινεζικής Sinopharm και του ρωσικού σκευάσματος Sputnik V. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί με ταχείς ρυθμούς από τον Μάιο και το σύνολο των περιορισμών της πανδημίας ήρθη στις αρχές Ιουλίου.

Ωστόσο από τον Ιούνιο, ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει σαφώς επιβραδυνθεί. Εκτός του μέτρου που αφορά τους νοσηλευτές, ο Ορμπάν ανακοίνωσε επίσης ότι οι νοσηλευτές θα πηγαίνουν οι ίδιοι στα σπίτια ηλικιωμένων που δεν έχουν ακόμα ανοσοποιηθεί προκειμένου να τους εμβολιάζουν.

Από την 1η Αυγούστου, θα παρέχεται επίσης η δυνατότητα για μια τρίτη δόση σε ανθρώπους των οποίων η δεύτερη δόση έγινε τουλάχιστον πριν από τέσσερις μήνες. Τέλος θα προσφερθούν εμβόλια σε όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών στα σχολεία κατά τη διάρκεια δύο ημερών πριν από την έναρξη των μαθημάτων, την 1η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Ουγγαρία, η πρώτη χώρα της ΕΕ, που λαμβάνει εμβόλιο από την Κίνα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά 5 εκατ. δόσεων του εμβολίων της Sinopharm και οι πρώτες 550.000 δόσεις έφθασαν στη Βουδαπέστη την περασμένη εβδομάδα.
ΔΙΕΘΝΗ

H Ουγγαρία ενέκρινε το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm

Η Ουγγαρία έχει ανακοινώσει ότι το πρώτο φορτίο με εμβόλια της Sinopharm μπορεί να συνίσταται σε έως και ένα εκατομμύριο δόσεις. Αυτόν τον μήνα, η Σερβία έλαβε ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 της κινεζικής Sinopharm.
ΔΙΕΘΝΗ

Δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα προμηθευτεί η Ουγγαρία

Η αποστολή εμβολίων από τη Ρωσία, θα καταστήσει την Ουγγαρία πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παραλάβει το εμβόλιο Sputnik V, μολονότι η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για το ρωσικό εμβόλιο.