ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα προμηθευτεί η Ουγγαρία

Η αποστολή εμβολίων από τη Ρωσία, θα καταστήσει την Ουγγαρία πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παραλάβει το εμβόλιο Sputnik V, μολονότι η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για το ρωσικό εμβόλιο.

O επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF (Russian Direct Investment Fund) Κιρίλ Ντμίτριεφ, μόλις έγινε γνωστό ότι η Ουγγαρία ενέκρινε προκαταρκτικά το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα αρχίσει να προμηθεύει την Ουγγαρία με δόσεις του ρωσικού εμβολίου προβαίνοντας σε μια κίνηση που πιθανόν να δημιουργήσει περαιτέρω ένταση στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Βουδαπέστη.

Η αποστολή εμβολίων από τη Ρωσία, θα καταστήσει την Ουγγαρία πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παραλάβει το εμβόλιο Sputnik V, μολονότι η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για το ρωσικό εμβόλιο.

Σήμερα επίσης αναμένεται να φθάσει στην Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο όπου θα έχει συνομιλίες σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Γκέρτζελι Γκούλιας.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν, είχε ανακοινώσει ότι η Ουγγαρία ενέκρινε την χρήση των εμβολίων κατά του κορονοϊού της AstraZeneca και του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της διαδικτυακής ουγγρικής εφημερίδας Index που είχε γράψει ότι το Εθνικό Ινστιτούτο φαρμακολογίας και ασφάλειας τροφίμων ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο.

Το RDIF το οποίο προωθεί το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο εξωτερικό, έχει ανακοινώσει επίσης ότι οι κλινικές δοκιμές, που θα συνδυάζουν την χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του εμβολίου της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης , θα ξεκινήσουν σύντομα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

germania-span
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία διαπραγματεύεται την αγορά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Ο Γερμανός υπουργός δικαιολόγησε την απόφασή του εξηγώντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι δεν θα διαπραγματευθεί εξ ονόματος των 27 χωρών μελών της ΕΕ για την αγορά του Sputnik V.
ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Ουγγαρία, η πρώτη χώρα της ΕΕ, που λαμβάνει εμβόλιο από την Κίνα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά 5 εκατ. δόσεων του εμβολίων της Sinopharm και οι πρώτες 550.000 δόσεις έφθασαν στη Βουδαπέστη την περασμένη εβδομάδα.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πακιστάν ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V

Σχετική ανακοίνωση έκανε και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο προωθεί το ρωσικό εμβόλιο στο εξωτερικό, στην οποία αναφέρει ότι το Πακιστάν έγινε η 22η χώρα που ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V