ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κίνα: Ετήσια αύξηση 31,5% στο εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Ανχουέι

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 34,5% περίπου στα 186,3 δισεκατομμύρια γουάν, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 27,7% περίπου στα 134,3 δισεκατομμύρια γουάν.

Το εξωτερικό εμπόριο της επαρχίας Ανχουέι που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας κατέγραψε μία αύξηση ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς αυξήθηκε στα 320,5 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 49,4 δισεκατομμύρια δολάρια) σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε μία συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή, η διοίκηση της επαρχίας.

Πρόκειται για ετήσια αύξηση 31,5% σε σύγκριση με την αύξηση που είχε καταγραφεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 34,5% περίπου στα 186,3 δισεκατομμύρια γουάν, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 27,7% περίπου στα 134,3 δισεκατομμύρια γουάν.

Κατά την ίδια περίοδο, το εξωτερικό εμπόριο της Ανχουέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και της χώρες της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που είναι οι τρεις καλύτεροι εμπορικοί συνεργάτες της, καταγράφηκε στα 41,89 δισεκατομμύρια γουάν, 41,85 δισεκατομμύρια γουάν και 36,31 δισεκατομμύρια γουάν, με αύξηση 30,5% 16,8% και 37,6% αντίστοιχα.

Οι εξαγωγές στις χώρες της εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος αυξήθηκαν κατά 46,2% στα 82,92 δισεκατομμύρια γουάν.

Οι εξαγωγές οικιακών συσκευών καταγράφηκαν στα 18,34 δισεκατομμύρια γουάν στο πρώτο εξάμηνο, με αύξηση 31,2%. Οι εξαγωγές πάνελ οθονών υγρών κρυστάλλων και αυτοκινήτων καταγράφηκαν στα 7,49 δισεκατομμύρια γουάν και στα 7,28 δισεκατομμύρια γουάν, αυξημένες κατά 2,6 φορές και κατά 1,7 φορές αντίστοιχα.

Οι εισαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά 19,8% στα 42,56 δισεκατομμύρια γουάν στο πρώτο εξάμηνο, ενώ οι εισαγωγές ορυκτών μεταλλευμάτων, κατέγραψαν επίσης, άνοδο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 76 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός από τον Ιανουάριo

Τα 76 κρούσματα είναι υπερδιπλάσια από τα 32 για τα οποία έκανε λόγο την προηγούμενη η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας την προηγουμένη. Τα 40 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, από 5 την προηγουμένη.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Οι ανατολικές ακτές πλήττονται από καταιγίδες λόγω τυφώνα

Σε όλο το μήκος των ανατολικών ακτών της Κίνας έχει ήδη διακοπεί η κυκλοφορία αεροπλάνων, τρένων και πλοίων, την ώρα που η τροπική καταιγίδα αναμένεται να φτάσει αργά σήμερα το απόγευμα στο Νινγκμπό και τη Σανγκάη, δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.
ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» της Κίνας σε 2η έρευνα του ΠΟΥ για την προέλευση του κορονοϊού

Τα πρώτα γνωστά κρούσματα της covid-19 εμφανίστηκαν στην πόλη Ουχάν στην κεντρική Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Πιστεύεται ότι ο ιός μεταδόθηκε από ζώα στους ανθρώπους τα οποία πωλούνταν ζωντανά σε αγορά της πόλης.
POY, koronoios, ygeias
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο απορρίπτει τις ευθύνες που του αποδίδουν για την πανδημία

Τον Ιανουάριο, η αποστολή στην Κίνα ομάδας εμπειρογνωμόνων δεν επέτρεψε να εξαχθούν συμπεράσματα και ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε ότι η απροθυμία του Πεκίνου να παραδώσει πρωτογενή στοιχεία συνιστά «πρόβλημα».
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ενεργοποιεί τη μεγαλύτερη αγορά άνθρακα για μείωση των ρύπων

Η αγορά αυτή επιτρέπει στις επαρχιακές αρχές να καθορίσουν ποσοστώσεις για τους θερμικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας και στις επιχειρήσεις να αγοράζουν δικαιώματα ρύπανσης από άλλες που έχουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.