ΓΔ: 871.34 1.44% Τζίρος: 66.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μεταφέρει δύο εργοστάσια στην Ασία η Adidas

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει δύο μονάδες σε ΗΠΑ και Γερμανία και θα αναθέσει την παραγωγή σε προμηθευτές στο Βιετνάμ και στην Κίνα.

Δύο εργοστάσια σε ΗΠΑ και Γερμανία σκοπεύει να κλείσει η Adidas και να μεταφέρει την παραγωγή στην στην Ασία κίνηση που θα επηρεάσει περίπου 200 θέσεις εργασίας. 

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε ότι η κίνησή της να μεταφέρει τεχνολογία που χρησιμοποιεί στα λεγόμενα «ταχυεργοστάσια» (speedfactories) σε δύο προμηθευτές στο Βιετνάμ και στην Κίνα, θα οδηγήσει στην καλύτερη εκμετάλλευση της υφιστάμενης παραγωγικής ικανότητας και περισσότερη ευελιξία στον σχεδιασμό της παραγωγής.

Εντύπωση προκαλεί η κίνηση αυτή καθώς η εταιρεία αθλητικών ειδών,παρουσίασε αύξηση 6% στις πωλήσεις της κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 που έφτασαν τα 6,41 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 6,32 δισ. ευρώ. Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη της Adidas παρέμειναν αμετάβλητα, διαμορφούμενα στα 897 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις στην αγορά της Κίνας αυξήθηκαν κατά 11% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ στην Βόρεια  Αμερική, οι πωλήσεις ήταν ενισχυμένες κατά 10%. Στην Ευρώπη, η Adidas επέστρεψε στην ανάπτυξη, με αύξηση 3%, καθώς ενίσχυσε τις πωλήσεις αθλητικού εξοπλισμού.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios-oikonomia-eurozoni
ΔΙΕΘΝΗ

Ασία: Η πανδημία ώθησε 75-80 εκατομμύρια ανθρώπους στην ακραία φτώχεια

Το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας – με άλλα λόγια, με ποσό μικρότερο από 1,90 δολάρια την ημέρα– όδευε να μειωθεί στην περιφέρεια στο 2,6% το 2020, από 5,2% το 2017, εάν δεν είχε ενσκήψει η πανδημία.
kausonas-zesti-kairos
ΔΙΕΘΝΗ

Ανακαλύφθηκε «έξυπνο» ύφασμα που μειώνει τη θερμότητα του σώματος

Κινέζοι ερευνητές σχεδίασαν ύφασμα που μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία του σώματος μέχρι και 5 βαθμούς Κελσίου με στόχο να προστατευθούν οι άνθρωποι από την ολοένα και αυξανόμενη θερμότητα του πλανήτη.
ΔΙΕΘΝΗ

Συρρίκνωση 6,5% του ΑΕΠ της Σιγκαπούρης εξαιτίας της πανδημίας

Η Σιγκαπούρη που αποτελεί δείκτη-κλειδί για την υγεία του παγκόσμιου εμπορίου αν και υπέστη βαρύ πλήγμα, από τις επιπτώσεις της πανδημίας, το χτύπημα ωστόσο ήταν μικρότερο από ότι υπολογιζόταν στην αρχή.