ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πρώτη σε επενδύσεις η Αίγυπτος ανάμεσα στις αφρικανικές χώρες

Η Αίγυπτος αποτέλεσε τον πρώτο επενδυτικό προορισμό στην αφρικανική ήπειρο κατά το πρώτο μισό του 2019, προσελκύοντας κεφάλαια άμεσων ξένων επενδύσεων ύψους 3,6 δις δολαρίων.

Η Αίγυπτος αποτέλεσε τον πρώτο επενδυτικό προορισμό στην αφρικανική ήπειρο κατά το πρώτο ήμισυ του 2019, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της UNCTAD (United nations Conference on Trade & Development), προσελκύοντας κεφάλαια άμεσων ξένων επενδύσεων ύψους 3,6 δις δολαρίων, έναντι συνολικών επενδυτικών εισροών ύψους 23 δις δολαρίων σε ολόκληρη την Αφρική.

Όπως αναφέρει στο πρόσφατο σημείωμά του, το Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, «η UNCTAD διευκρίνισε ότι η διατήρηση της πρώτης θέσης από την Αίγυπτο σχετίζεται με την επιτυχία του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, που έχει βελτιώσει τόσο το μακροοικονομικό περιβάλλον, όσο και το επενδυτικό κλίμα στη χώρα».

Πάντως, στη σχετική της έκθεση, η UNCTAD επισημαίνει παράλληλα και το γεγονός ότι «οι μη πετρελαϊκές επενδύσεις κατέγραψαν πτώση στα 400 εκατ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο 2019, το υψηλό επίπεδο των επιτοκίων, τη χαμηλή καταναλωτική ζήτηση και τους αργούς ρυθμούς ιδιωτικοποιήσεων ως τους βασικούς παράγοντες που εμποδίζουν την Αίγυπτο να προσελκύσει περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

digital transformation-texnologia
ΔΙΕΘΝΗ

Επενδύσεις κοντά στα 2 δισ. για την ψηφιακή μετάβαση στην ΕΕ

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» αποσκοπεί στην ενίσχυση της τεχνολογικής κυριαρχίας της Ευρώπης και στην εισαγωγή ψηφιακών λύσεων στην αγορά, προς όφελος των πολιτών, των δημόσιων διοικήσεων και των επιχειρήσεων.