ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Aύξηση 19% για το εξωτερικό εμπόριο της Αυτόνομης Περιοχής των Ουιγούρων

Η συνολική οικονομική αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών της Σιντζιάνγκ έφτασε στα 65,87 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 10,19 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κίνας, κατέγραψε ετήσια αύξηση 19,1% στο εξωτερικό της εμπόριο, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσαν χθες τα τοπικά τελωνεία.

Η συνολική οικονομική αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών της Σιντζιάνγκ έφτασε στα 65,87 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 10,19 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα τελωνεία στην τοπική πρωτεύουσα Ουρούμτσι.

Η οικονομική αξία του εξωτερικού εμπορίου της αναφερόμενης αυτόνομης περιοχής, με τις χώρες της διεθνούς οικονομικής και εμπορικής πρωτοβουλίας Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, έφτασε στα 56,65 δισεκατομμύρια γουάν, με αύξηση 23,1%, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 86% του συνολικού εμπορίου της Σιντζιάνγκ.

Μεταξύ αυτών, το Καζακστάν παρέμεινε ο μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης της αυτόνομης περιοχής, με την οικονομική αξία των εισαγωγών και των εξαγωγών να καταγράφει αύξηση 14,3%.

Το εμπόριο της Σιντζιάνγκ, με χώρες-μέλη της Περιφερειακής Ολοκληρωμένης Οικονομικής Σύμπραξης (RCEP) παρουσίασε ταχεία δυναμική ανάπτυξη, με αύξηση 23,9% στα 4,66 δισεκατομμύρια γουάν.

Το εξωτερικό εμπόριο της Σιντζιάνγκ, με το Βιετνάμ, τη Δημοκρατία της Κορέας, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη αυξήθηκε κατά 359,5%, 176,7%, 31,1% και 117,1% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

china-australia-investments
ΔΙΕΘΝΗ

Για οικονομικό πόλεμο κατά της Αυστραλίας κατηγορούν την Κίνα οι ΗΠΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κίνα επέβαλε σειρά τιμωρητικών κυρώσεων σε αυστραλιανά προϊόντα στο πλαίσιο της διμερούς πολιτικής σύγκρουσης που βύθισαν τις διμερείς σχέσεις στο χειρότερο επίπεδο από τα γεγονότα της Τιενανμέν.
ΔΙΕΘΝΗ

Τι θα γινόταν αν η Κίνα άνοιγε την οικονομία της όπως οι ΗΠΑ ή η Γαλλία

Οι υπολογισμοί «αποκαλύπτουν την πραγματική πιθανότητα να σημειωθεί κολοσσιαίο ξέσπασμα, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε υπερφόρτωση την οποία δεν θα άντεχε το σύστημα υγείας», αν η πολιτική άλλαζε.
ΔΙΕΘΝΗ

Εντάσσονται επιπλέον 12 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επέκρινε τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν την αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας για κάθε σκοπό και καταχρώνται την κρατική εξουσία για να καταστείλουν και να περιορίσουν τις κινεζικές επιχειρήσεις με κάθε δυνατό μέσο».
deals, symfwnies, ependyseis
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνίες 1,1 δισ. δολ. στην Επιχειρηματική Διάσκεψη Κίνας - Λ. Αμερικής

Η διήμερη διάσκεψη ολοκληρώθηκε χθες με την υπογραφή 18 συμφωνιών συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ συμφωνιών μεταξύ εταιριών από την Κίνα και τη Λατινική Αμερική στους τομείς της κτηνοτροφίας, των ορυκτών, των αυτοκινήτων, αλλά και του ιατρικού εξοπλισμού.