ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
σημαία της Κίνας
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Ετήσια αύξηση 224,6% κέρδη των μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων

Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 35,66 δισεκατομμύρια γουάν από το επίπεδο του 2017, με τον μέσο όρο ανάπτυξης τετραετίας για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου να καταγράφεται στο 6,3%.

Ο τομέας των μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων στην Κίνα κατέγραψε μία δυναμική πορεία στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, με τα κέρδη των εταιριών του κλάδου να σημειώνουν ρεκόρ, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, οι μεγαλύτερες εταιρίες του αναφερόμενου τομέα είχαν κέρδη 163,97 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 25,37 δισεκατομμύρια δολάρια) με ετήσια αύξηση 224,6% σύμφωνα με την Ένωση μη Σιδηρούχων Μεταλλευμάτων της Κίνας.

Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 35,66 δισεκατομμύρια γουάν από το επίπεδο του 2017, με τον μέσο όρο ανάπτυξης τετραετίας για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου να καταγράφεται στο 6,3%.

Η αναλογία χρέους-περιουσιακών στοιχείων του αναφερόμενου τομέα, μειώθηκε κατά την ίδια περίοδο. Από τα τέλη Ιουνίου, η αναλογία χρέους-περιουσιακών στοιχείων για τις μεγαλύτερες εταιρίες μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων της Κίνας καταγράφηκε στο 60,6% μειωμένη κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες από το 2017.

Η παραγωγή των δέκα τύπων μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων, συμπεριλαμβανομένων του χαλκού και του αλουμινίου έφτασε στα 32,55 εκατομμύρια τόνους στο πρώτο εξάμηνο, με ετήσια αύξηση 11%.

Περισσότερα κεφάλαια επενδύθηκαν στον αναφερόμενο τομέα μετά από χρόνια μείωσης των επενδύσεων, καθώς οι επενδύσεις παγίων αυξήθηκαν κατά 15,7% στο πρώτο εξάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ίδιας ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αμετάβλητη η αγορά συναλλάγματος τον Ιανουάριο

Η αγορά συναλλάγματος της Κίνας έδειξε σταθερότητα τον Ιανουάριο με καθαρές εισροές κεφαλαίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ το πλεόνασμα ήταν μειωμένο κατά 20% σε σχέση με τον Δεκέμβριο λόγω εποχικών παραγόντων.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ByteDance: Νέο προηγμένο πρόγραμμα κειμένων Doubao 2.0 στην Κίνα

Η ByteDance κυκλοφόρησε το Doubao 2.0, τη νέα έκδοση της εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης για δημιουργία κειμένων που ήδη χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα, ενισχύοντας έτσι τον ανταγωνισμό στις τεχνολογίες AI της αγοράς.
Ηλεκτρονικό κύκλωμα Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα μηδενίζει δασμούς για εισαγωγές από 53 αφρικανικές χώρες από το 2026

Από 1η Μαΐου 2026, η Κίνα καταργεί τους δασμούς στις εισαγωγές από 53 αφρικανικά κράτη με διπλωματικές σχέσεις, προωθώντας ταυτόχρονα νέες οικονομικές συμφωνίες και διευκολύνσεις για αφρικανικές εξαγωγές μέσω "πράσινου καναλιού".
Σημαίες ΕΕ και Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Με την ΕΕ είμαστε εταίροι, όχι αντίπαλοι, δηλώνει ο Ουάνγκ

Ο Ουάνγκ Γι τόνισε ότι Κίνα και ΕΕ πρέπει να διαχειρίζονται σωστά τις διαφορές τους και να ενισχύσουν τη συνεργασία. Επεσήμανε πως η κινεζική ανάπτυξη αποτελεί ευκαιρία για την Ευρώπη και πως οι δύο πλευρές είναι εταίροι, όχι αντίπαλοι.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ καλεί Κινέζο ομόλογο στο Κίεβο, Πεκίνο προσφέρει βοήθεια

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Σιμπίχα κάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κίεβο, τονίζοντας τον ρόλο της Κίνας στην ειρήνη με τη Ρωσία. Το Πεκίνο εξέφρασε προθυμία για ανθρωπιστική βοήθεια και συνέχιση του διαλόγου στην ουκρανική κρίση.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ουάνγκ Γι συναντήθηκε με ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ουκρανίας στη Διάσκεψη Μονάχου

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι συναντήθηκε με τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία, στο περιθώριο της Διάσκεψης Μονάχου, με στόχο την εκτόνωση των εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον για διάφορα ζητήματα.