ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Ετήσια αύξηση 224,6% κέρδη των μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων

Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 35,66 δισεκατομμύρια γουάν από το επίπεδο του 2017, με τον μέσο όρο ανάπτυξης τετραετίας για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου να καταγράφεται στο 6,3%.

Ο τομέας των μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων στην Κίνα κατέγραψε μία δυναμική πορεία στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, με τα κέρδη των εταιριών του κλάδου να σημειώνουν ρεκόρ, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, οι μεγαλύτερες εταιρίες του αναφερόμενου τομέα είχαν κέρδη 163,97 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 25,37 δισεκατομμύρια δολάρια) με ετήσια αύξηση 224,6% σύμφωνα με την Ένωση μη Σιδηρούχων Μεταλλευμάτων της Κίνας.

Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 35,66 δισεκατομμύρια γουάν από το επίπεδο του 2017, με τον μέσο όρο ανάπτυξης τετραετίας για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου να καταγράφεται στο 6,3%.

Η αναλογία χρέους-περιουσιακών στοιχείων του αναφερόμενου τομέα, μειώθηκε κατά την ίδια περίοδο. Από τα τέλη Ιουνίου, η αναλογία χρέους-περιουσιακών στοιχείων για τις μεγαλύτερες εταιρίες μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων της Κίνας καταγράφηκε στο 60,6% μειωμένη κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες από το 2017.

Η παραγωγή των δέκα τύπων μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων, συμπεριλαμβανομένων του χαλκού και του αλουμινίου έφτασε στα 32,55 εκατομμύρια τόνους στο πρώτο εξάμηνο, με ετήσια αύξηση 11%.

Περισσότερα κεφάλαια επενδύθηκαν στον αναφερόμενο τομέα μετά από χρόνια μείωσης των επενδύσεων, καθώς οι επενδύσεις παγίων αυξήθηκαν κατά 15,7% στο πρώτο εξάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ίδιας ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα- κορονοϊός: 14 εκατ. άνθρωποι θα υποβληθούν σε τεστ στην Τιαντζίν

Η Τιαντζίν, μεγάλη πόλη-λιμάνι που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, μετατράπηκε σε νέα ζώνη ανησυχίας μετά τον εντοπισμό εκεί περισσότερων από 20 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.
xi jinping-china-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν κάνει πίσω στον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου της η Κίνα

Η ανακοίνωση του Πεκίνου καταγράφηκε μία ημέρα μετά τη δέσμευση που έκαναν τα πέντε κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να εμποδίσουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων.