ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Περισσότερη προσπάθεια για την οικονομία ζήτησε ο Κινέζος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, ζήτησε περισσότερες προσπάθειες, για την προώθηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας. Περίπου 118,6 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση της ξηρασίας.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ζήτησε περισσότερες προσπάθειες για την προώθηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και το άνοιγμα της οικονομίας, ώστε να διατηρηθεί η οικονομική λειτουργία της κινεζικής αγοράς, στο προβλεπόμενο πλαίσιο.

Η κινεζική οικονομία καταγράφει σταθερή ανάπτυξη από την αρχή του 2019, ενώ αυτό δεν ήταν ένα εύκολο επίτευγμα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Λι στην διάρκεια ενός συμποσίου με την συμμετοχή οικονομολόγων και επιχειρηματιών.

Το συμπόσιο είχε ως στόχο την ανάλυση της παρούσας οικονομικής κατάστασης, αλλά και την παροχή συμβουλευτικής βοήθειας, για την πορεία της κινεζικής οικονομίας στο επόμενο στάδιο.

Η κινεζική οικονομία λειτουργεί εντός προδιαγεγραμμένου πλαισίου και οι νέες θέσεις εργασίας που προστέθηκαν στα αστικά κέντρα, έχουν εκπληρώσει τον ετήσιο στόχο, αρκετά νωρίς σε σύγκριση με το χρονοδιάγραμμα.

Διάθεση 118,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ξηρασίας

Την ίδια ώρα, το Πεκίνο θα διαθέσει κεφάλαια 830 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 118,6 εκατομμυρίων δολαρίων) για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ξηρασίας και την διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών (MOF).

Ποσά 605 εκατομμυρίων γουάν θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των συνεπειών της ξηρασίας, αλλά και την διασφάλιση της ροής υδάτων σε επαρχίες όπως, η Ανχουέι, Φουτζιάν, Τζιανσί, Χουμπέι και Χουνάν, όπως επίσης και στον δήμο Τσονγκτσίνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου υπουργείου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

china-australia-investments
ΔΙΕΘΝΗ

Για οικονομικό πόλεμο κατά της Αυστραλίας κατηγορούν την Κίνα οι ΗΠΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κίνα επέβαλε σειρά τιμωρητικών κυρώσεων σε αυστραλιανά προϊόντα στο πλαίσιο της διμερούς πολιτικής σύγκρουσης που βύθισαν τις διμερείς σχέσεις στο χειρότερο επίπεδο από τα γεγονότα της Τιενανμέν.
ΔΙΕΘΝΗ

Τι θα γινόταν αν η Κίνα άνοιγε την οικονομία της όπως οι ΗΠΑ ή η Γαλλία

Οι υπολογισμοί «αποκαλύπτουν την πραγματική πιθανότητα να σημειωθεί κολοσσιαίο ξέσπασμα, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε υπερφόρτωση την οποία δεν θα άντεχε το σύστημα υγείας», αν η πολιτική άλλαζε.
ΔΙΕΘΝΗ

Εντάσσονται επιπλέον 12 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επέκρινε τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν την αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας για κάθε σκοπό και καταχρώνται την κρατική εξουσία για να καταστείλουν και να περιορίσουν τις κινεζικές επιχειρήσεις με κάθε δυνατό μέσο».
deals, symfwnies, ependyseis
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνίες 1,1 δισ. δολ. στην Επιχειρηματική Διάσκεψη Κίνας - Λ. Αμερικής

Η διήμερη διάσκεψη ολοκληρώθηκε χθες με την υπογραφή 18 συμφωνιών συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ συμφωνιών μεταξύ εταιριών από την Κίνα και τη Λατινική Αμερική στους τομείς της κτηνοτροφίας, των ορυκτών, των αυτοκινήτων, αλλά και του ιατρικού εξοπλισμού.