ΓΔ: 2215.61 0.36% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:22:41
Aith-seismos
Φωτο: ΑΠΕ

Δωρεά υπ. Εξωτερικών για την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών στην Αϊτή

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει εκφράσει την βούληση του να επισκεφθεί την Αϊτή το συντομότερο δυνατόν, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές και πολιτικές συνθήκες.

Το ποσό των 100.000 ευρώ θα δωρίσει το υπουργείο Εξωτερικών σε διεθνή οργανισμό που ήδη δραστηριοποιείται στην Αϊτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η βοήθεια αυτή αποτελεί συνεισφορά στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών που προέκυψαν ύστερα από τον πρόσφατο σεισμό που έπληξε την χώρα, καθώς και τον τυφώνα που ακολούθησε.

Με την συμβολική αυτή κίνηση, η Ελλάδα στέκεται σήμερα δίπλα στον δοκιμαζόμενο Αϊτινό λαό και δεν λησμονεί ότι η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Ελλάδας, το 1822. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει εκφράσει την βούληση του να επισκεφθεί την Αϊτή το συντομότερο δυνατόν, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές και πολιτικές συνθήκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σύσταση σε Αμερικανούς να φύγουν από τη Βενεζουέλα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα και όσους βρίσκονται ήδη εκεί να φύγουν άμεσα, λόγω αυξημένων κινδύνων από ένοπλες ομάδες που ελέγχουν οδούς αναζητώντας Αμερικανούς πολίτες.
Σημαία της Νότιας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Ν. Κορέα: Νέα ομάδα για εμπλουτισμό ουρανίου και πυρηνική συνεργασία με ΗΠΑ

Η Νότια Κορέα δημιουργεί ομάδα εργασίας για συνεργασία με τις ΗΠΑ σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου και την επανεπεξεργασία πυρηνικού καυσίμου, στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας που μειώνει και τους αμερικανικούς δασμούς.
Σομαλία τρομοκρατική επίθεση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αναστολή προγραμμάτων αρωγής στη Σομαλία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι ΗΠΑ διέκοψαν όλα τα προγράμματα βοήθειας στη Σομαλία λόγω καταγγελιών για υπεξαίρεση επισιτιστικής βοήθειας από Σομαλούς αξιωματούχους. Οποιαδήποτε νέα βοήθεια θα εξαρτηθεί από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αποτροπή τέτοιων πράξεων.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σόφια ανησυχεί για δηλώσεις των Σκοπίων εκτός ευρωπαϊκής συναίνεσης

Η Βουλγαρία εκφράζει ανησυχία για τις θέσεις των αρχών της Βόρειας Μακεδονίας, που αποκλίνουν από την ευρωπαϊκή συναίνεση του 2022. Θέτει πως το ζήτημα της γλώσσας του εγγράφου για τα κοινοτικά δικαιώματα αφορά την ίδια τη χώρα.