ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ferry-boat-prosaraxi-ibiza
Φωτο: ΑΠΕ

Φέρι μπόουτ προσάραξε ανοικτά της Ίμπιζα -25 τραυματίες ένα παιδί σοβαρά

Το φέρι μπόουτ San Gwann της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρείας FRS, πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ της Ίμπιζα και της Φορμεντέρα, της μικρότερης από τις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους.

Ένα πορθμείο προσάραξε στα ανοιχτά του ισπανικού νησιού, της Ίμπιζα, χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 25 άνθρωποι, οι δύο από αυτούς σοβαρά, ανάμεσά τους και ένας δεκάχρονος, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το φέρι μπόουτ San Gwann της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρείας FRS, πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ της Ίμπιζα και της Φορμεντέρα, της μικρότερης από τις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους.

Αναχωρούσε από το λιμάνι της Ίμπιζα στις 9.30 μμ χθες το βράδυ όταν προσάραξε στη νησίδα Ες Μάλβινς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FRS.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετέφερε 35 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα όταν σημειώθηκε το ατύχημα.

Η ισπανική ακτοφυλακή πραγματοποίησε επιχείρηση διάσωσης και αεροδιακομιδή για εννέα ανθρώπους που έπρεπε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με σκάφος του λιμενικού.

Οι δύο σοβαρά τραυματισμένοι, ένας ενήλικας και το δεκάχρονο αγόρι, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο San Espases της Μαγιόρκα, όπως δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

Το φέρι San Gwann καλύπτει σε 30 λεπτά την απόσταση ανάμεσα στην Ίμπιζα και την Φορμεντέρα και έχει δυνατότητα μεταφοράς 427 επιβατών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό ρεκόρ Σεπτεμβρίου: 45,7°C στην Ανδαλουσία της Ισπανίας

Στους 45,7°C έφτασε η θερμοκρασία χθες στο Ελ Γρανάδο της Ισπανίας, σημειώνοντας ρεκόρ Σεπτεμβρίου και τη μεγαλύτερη τιμή για το 2023, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Aemet. Κόκκινος συναγερμός εκδόθηκε σε μέρη της Ανδαλουσίας.
Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Σάντσεθ: Χωρίς αποδείξεις ότι το Μαρόκο οργάνωσε τη μαζική είσοδο

Ο Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε στη Βουλή ότι δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία από διεθνείς θεσμούς πως το Μαρόκο οργάνωσε τη μαζική είσοδο μεταναστών στη Θέουτα. Εξετάζεται αν η χαλάρωση των ελέγχων ήταν σκόπιμη ή αποτέλεσμα αδυναμίας.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Πάνω από 5.000 θάνατοι λόγω ζέστης από την 1η Ιουνίου

Πάνω από 5.000 θάνατοι αποδόθηκαν στη ζέστη στην Ισπανία από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου, σημειώνοντας νέο ρεκόρ από το 2015. Το Ινστιτούτο Υγείας Κάρολος Γ' κατέγραψε 5.111 θανάτους λόγω υψηλών θερμοκρασιών το φετινό καλοκαίρι.
Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ κατηγορεί τον Σάντσεθ για ψευδείς δηλώσεις

Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ για «κατάπτυστο ψέμα», μετά τις δηλώσεις του ότι το Ισραήλ και η Ρωσία διέδωσαν παραπληροφόρηση για τη μεταναστευτική κρίση στη Θέουτα.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Παράταση συνοριακών ελέγχων με Ισπανία λόγω ανάλυσης ειδικών

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε πως οι συνοριακοί έλεγχοι με την Ισπανία παρατείνονται για δύο εβδομάδες, έπειτα από ανάλυση ειδικών, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της Ισπανίας και της ΕΕ για επίλυση της κατάστασης.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Παράταση 15 ημερών στην αναστολή Σένγκεν μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας

Η Ιταλία παρατείνει για 15 μέρες την αναστολή της Σένγκεν ως προς την Ισπανία λόγω της κατάστασης στη Θέουτα, ενώ η Ισπανία απαντά με παράταση ελέγχων στα σύνορα για ταξιδιώτες από Ιταλία, σύμφωνα με τα υπουργεία Εσωτερικών.