ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Απόδοση-ρεκόρ ομίλου CIMC στην παραγωγή εμπορευματοκιβωτίων

Τα έσοδα του αναφερόμενου εταιρικού ομίλου έφτασαν στα 73,2 δισ. γουάν (περίπου 11,3 δισ. δολάρια) στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 85,6%.

Ο όμιλος εταιρειών China International Marine Containers (Group) Ltd. (CIMC), που έχει ηγετική θέση στην παραγωγή εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψε μία απόδοση ρεκόρ στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, με δεδομένη την αυξημένη παγκόσμια ζήτηση ναυτικών εμπορευματοκιβωτίων.

Τα έσοδα του αναφερόμενου εταιρικού ομίλου έφτασαν στα 73,2 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια) στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 85,6%, σύμφωνα με την αναφορά του CIMC για πρώτο εξάμηνο, που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Ο τομέας της παραγωγής εμπορευματοκιβωτίων είχε έσοδα 27,5 δισεκατομμύρια γουάν κατά την ίδια χρονική περίοδο, με ετήσια αύξηση 224,9%, ενώ τα καθαρά κέρδη του, έφτασαν στα 4,39 δισεκατομμύρια γουάν, αυξημένα περίπου κατά 18 φορές, σε σύγκριση με τα κέρδη της αντίστοιχης περιόδου του 2020.

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση πρώτου εξαμήνου που έχει καταγράψει ο ίδιος όμιλος εταιριών, από την έναρξη της παραγωγής του το 1982, σύμφωνα με την ίδια οικονομική αναφορά. Ο CIMC απέδωσε τη δυναμική πορεία του κατά το πρώτο εξάμηνο στην αναζωογόνηση του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών, αλλά και την αυξανόμενη ζήτηση για εμπορευματοκιβώτια ναυτικής χρήσης στην περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου. Η έδρα του CIMC βρίσκεται στη μητρόπολη του Σεντσέν, που αποτελεί τεχνολογικό κέντρο της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στα νότια της Κίνας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xi jinping-china-kina
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κινέζος Πρόεδρος δεσμεύεται για μια ειρηνική «επανένωση» με την Ταϊβάν

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν, όπου κυβερνά σήμερα δημοκρατικό καθεστώς, ως μια από τις επαρχίες της και απειλεί με προσφυγή στη βία στην περίπτωση επίσημης ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της νήσου.