ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς ο Τιερί Μπρετόν

Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η υποψηφιότητα του Γάλλου Τιερί Μπρετόν ώστε να αναλάβει Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε σήμερα το πράσινο φως στον Γάλλο Τιερί Μπρετόν ώστε να αναλάβει Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, μολονότι ορισμένοι ευρωβουλευτές επισήμαναν τον κίνδυνο σύγκρουσης συμφερόντων.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η υποψηφιότητα του πρώην γενικού διευθυντή της εταιρείας Atos εγκρίθηκε από το Λαϊκό Κόμμα, τους φιλελεύθερους του Renew, την ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και τους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές του ECR. Η ριζοσπαστική αριστερά, οι Πράσινοι και η ακροδεξιά πρότειναν να του ζητηθεί να δώσει γραπτώς επιπρόσθετες πληροφορίες στην Ευρωβουλή.

Ο Μπρετόν είχε προταθεί από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν αφού απορρίφθηκε η πρώτη επιλογή του, η Σιλβί Γκουλάρ, η οποία είχε κατηγορηθεί για κακοδιαχείριση κονδυλίων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

Προσωρινή αναστολή των ταξιδιών από τη Νότια Αφρική αποφάσισε η ΕΕ

Η σλοβακική προεδρία ανέφερε ότι μια επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη Νότια Αφρική.
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Νέες προτάσεις για την τόνωση των κεφαλαιαγορών της ΕΕ

Οι προτάσεις της Επιτροπής έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μία « καλύτερη σύνδεση των εταιρειών της ΕΕ με τους επενδυτές, βελτιώνοντας την πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση», αναφέρει η Κομισιόν.
ΔΙΕΘΝΗ

ECDC: Να ληφούν «επειγόντως» μέτρα απέναντι στην έξαρση της πανδημίας

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων τονίζει ότι η η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid θα πρέπει να εξετασθεί για όλους τους ενηλίκους, με προτεραιότητα για τους άνω των 40 ετών.
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ προτρέπει τη Βουλγαρία να επιταχύνει τους εμβολιασμούς

Η Βουλγαρία είναι το λιγότερο εμβολιασμένο κράτος μέλος μεταξύ των 27 της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης, όπου λιγότερο από το 30% του ενήλικου πληθυσμού της έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του ιού.