ΓΔ: 1022.82 -0.19% Τζίρος: 145.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Japan Airlines, Iapvnia, Aerometafores
Φωτο: Shutterstock

Japan Airlines: «Ψάχνει» 2,3 δισ. δολ. για να αποφύγει την κατάρρευση

Η εταιρεία είχε ζημίες 82,65 δισ. γεν στο α' τρίμηνο, ενώ στοχεύει να συγκεντρώσει τα κεφάλαια μέσω δανεισμού αλλά και χρήσης ιδίων κεφαλαίων, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Οικονομικά κεφάλαια ύψους 300 δισ. γεν (2,3 δισ. δολαρίων) αναζητά έως τα τέλη Σεπτεμβρίου η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL),προκειμένου να αντεπεξέλθει σε υποχρεώσεις χρηματοδότησης, μετά από τη συνεχιζόμενη μείωση στην αεροπορική διακίνηση επιβατών, όπως δήλωσαν σήμερα δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Τα κεφάλαια θα αντληθούν μέσω χρηματοδότησης που περιλαμβάνει δευτερεύουσα δανειοδότηση και μεθόδους υβριδικής χρηματοδότησης (δανεισμός και ίδια κεφάλαια), με το όλο θέμα να τελεί υπό εξέταση, σύμφωνα με τις πηγές, που επιβεβαίωσαν μία προηγούμενη αναφορά της ιστοσελίδας Nikkei.com. 

Η αεροπορική εταιρία, ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα οικονομικές απώλειες 82,65 δισεκατομμυρίων γιεν για το πρώτο τρίμηνο, βελτιώνοντας τη θέση της σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς εφαρμόστηκαν περικοπές του οικονομικού κόστους λειτουργίας, που σχετίζονται με την πανδημία και αυξήθηκε η ταξιδιωτική ζήτηση από μια πολύ χαμηλή βάση του επιβατικού κοινού.

Η JAL όπως και άλλες αεροπορικές εταιρίες έχει δαπανήσει την οικονομική ρευστότητα που διέθετε προκειμένου να κρατήσει λειτουργικά τα αεροσκάφη, αλλά και τους εργαζόμενους που θα χρειαστεί, όταν ανακάμψει η ταξιδιωτική ζήτηση.

Η ανταγωνιστική της JAL εταιρία ANA Holdings Inc συγκέντρωσε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε δευτερεύοντα δάνεια και 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια την προηγούμενη χρονιά, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, αλλά και να χρηματοδοτήσει την αγορά νέων αεροσκαφών. Η τιμή των μετοχών της JAL μειώθηκε κατά 1,8% σε σύγκριση με τη μείωση κατά 0,4% που καταγράφηκε στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες από νέες απεργίες στα γερμανικά αεροδρόμια

Η Ver.di διεκδικεί αυξήσεις 500 ευρώ/μήνα για τους εργαζόμενους και κλαδικές συμβάσεις διάρκειας ενός έτους, ενώ η πλευρά των εργοδοτών προωθεί συμβάσεις σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας. Απειλές για νέες απεργίες στις 8 Φεβρουαρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Νεπάλ: Εθνικό πένθος μετά τη συντριβή αεροσκάφους της Yeti Airlines

Στη χώρα της Ασίας κηρύχθηκε εθνικό πένθος σήμερα, την επομένη της πιο πολύνεκρης αεροπορικής καταστροφής που γνώρισε σε τρεις δεκαετίες, με τουλάχιστον 68 από τους 72 επιβαίνοντες να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχύουν την συνεργασία τους Ιαπωνία και Καναδάς απέναντι στην Κίνα

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Καναδό ομόλογο του, καθώς η Οττάβα προσπαθεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις στον τομέα της αλυσίδας εφοδιασμού της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.
semi-conductors-chips-technology
ΔΙΕΘΝΗ

Επαφές ΗΠΑ για τον περιορισμό εξαγωγών μικροκυκλωμάτων στην Κίνα

Η Ουάσινγκτον δεν έχει κατορθώσει ακόμη να πείσει σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ για την εφαρμογή παρόμοιων περιορισμών που θεωρούνται σημαντικοί για την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των μέτρων που έχουν ληφθεί.