ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Gamos-
Φωτο: ΑΠΕ

Ελβετία - δημοψήφισμα: «Ναι» λένε στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Βάσει των πιο πρόσφατων εκτιμήσεων του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern, το «ναι» συγκεντρώνει ποσοστό 64%, με ένα περιθώριο λάθους +-2%.

Η Ελβετία φαίνεται πως λέει ένα ηχηρό «ναι» στον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στο δημοψήφισμα που οργανώθηκε σήμερα, με σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων να τάσσονται υπέρ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν, μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων.

Βάσει των πιο πρόσφατων εκτιμήσεων του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern, το «ναι» συγκεντρώνει ποσοστό 64%, με ένα περιθώριο λάθους +-2%.

Αυτό το αποτέλεσμα, προς το παρόν προσωρινό όμως που δεν μπορεί να αντιστραφεί, ξεπερνά τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, οι οποίες προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος, σε μια πρωτοβουλία στην οποία αντιτίθεντο το λαϊκιστικό κόμμα SVP-UDC, πρώτο κόμμα στη χώρα και ορισμένες θρησκευτικές οργανώσεις.

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα», έλεγαν όλοι στο αρχηγείο των υποστηρικτών του "ναι", που στήθηκε σε ένα εστιατόριο στη Βέρνη και στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί 200-250 άνθρωποι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ρεκόρ ζέστης με προβλήματα σε Αυστρία και Ελβετία

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σημειώνονται σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, με έως 41,3°C. Η κακοκαιρία αναμένεται από Δευτέρα. Συνιστάται προσοχή σε ευπαθείς ομάδες, αυξημένη κατανάλωση νερού και αποφυγή παραμονής ζώων σε αυτοκίνητα.
πυρηνικός σταθμός ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Σταμάτησε η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Μπετσνάου λόγω καύσωνα

Ο πυρηνικός σταθμός Μπετσνάου έκλεισε προσωρινά λόγω υψηλής θερμοκρασίας του ποταμού Άαρ, που χρησιμοποιείται για ψύξη. Η Axpo ανακοίνωσε ότι οι δύο αντιδραστήρες δεν λειτουργούν και παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
Στολή Ελβετικού στρατού
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Σχέδια αγοράς αντιαεροπορικού συστήματος από Γαλλία, Ισραήλ ή Ν. Κορέα

Η Ελβετία διαπραγματεύεται με Γαλλία, Ισραήλ και Νότια Κορέα για αγορά συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις των Patriot και για μείωση της εξάρτησης από έναν προμηθευτή, όπως αναφέρει το υπ. Άμυνας.