ΓΔ: 902.09 0.10% Τζίρος: 46.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Pixabay

Αυστρία: Ο πρεσβευτής στη Γαλλία Λίνχαρτ ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση της Αυστρίας γίνονται μετά την παραίτηση του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, που είναι ύποπτος για αδικήματα διαφθοράς.

Ο πρεσβευτής της Αυστρίας στη Γαλλία Μίχαελ Λίνχαρτ θα διαδεχθεί τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ στη θέση του υπουργού Εξωτερικών αφού ο Σάλενμπεργκ θα αναλάβει τα καθήκοντα του καγκελαρίου της Αυστρίας, ανέφερε σήμερα σε δήλωσή της εκπρόσωπος του Σάλενμπεργκ.

Ο Λίνχαρτ, διπλωμάτης καριέρας που υπηρέτησε ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προηγούμενου συντηρητικού καγκελαρίου Βόλφγκανγκ Σιούσελ, θα ορκιστεί στην ίδια τελετή με τον Σάλενμπεργκ αργότερα σήμερα στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), προστίθεται στη δήλωση.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση της  Αυστρίας γίνονται μετά την παραίτηση του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, που είναι ύποπτος για αδικήματα διαφθοράς.

Ο Κουρτς σχεδόν από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι προτείνει τον υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, έναν διπλωμάτη καριέρας, ως διάδοχό του. Ο Κουρτς σκοπεύει να παραμείνει αρχηγός του συντηρητικού κόμματός του και να αναλάβει ως επικεφαλής του στο κοινοβούλιο, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Συνεχίζεται ο πολιτικός αναβρασμός μετά την παραίτηση Κουρτς

Σύμφωνα με εισαγγελείς που διενεργούν έρευνα, μεταξύ του 2016 και του 2018 «πόροι του υπουργείου Οικονομικών χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις».
ΔΙΕΘΝΗ

Stellantis: Διακόπτει την παραγωγή στη Βιέννη λόγω έλλειψης ημιαγωγών

Η κρίση των ημιαγωγών αρχίζει να επηρεάζει σοβαρά τους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία οι οποίοι μπαίνουν σε καθεστώς μερικής ή πλήρους ανεργίας σε πολλές χώρες, όπως στη Γερμανία.