ΓΔ: 880.05 0.09% Τζίρος: 10.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:05:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: pixabay

Ιράν: Σε κυβερνοεπίθεση οφείλεται η γενική διακοπή διανομής βενζίνης

"Το ανώτατο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι ήταν κυβερνοεπίθεση κατά του πληροφοριακού συστήματος διανομής καυσίμων", μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Κυβερνοεπίθεση διατάραξε την πώληση της υψηλά επιδοτούμενης βενζίνης στο Ιράν σήμερα Τρίτη, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές στα πρατήρια βενζίνης σε όλη τη χώρα. Η γενική διακοπή της διανομής καυσίμων που είναι σε εξέλιξη στο Ιράν οφείλεται σε "κυβερνοεπιθεση", δήλωσε σήμερα η πλέον ανώτερη αρχή ασφαλείας της χώρας.

"Το ανώτατο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι ήταν κυβερνοεπίθεση κατά του πληροφοριακού συστήματος διανομής καυσίμων", μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, που είχε ανακοινώσει νωρίτερα τη διακοπή της διανομής καυσίμων σε όλη τη χώρα ''λόγω διατάραξης στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος". "Οι λεπτομέρειες της επίθεσης και τα αίτιά της αποτελούν αντικείμενο έρευνας", πρόσθεσε η ίδια πηγή χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Στην τηλεόραση, τα επίσημα δίκτυα έδειχναν σήμερα κλειστά πρατήρια βενζίνης, μπροστά από τα οποία σχηματίζονταν μεγάλες ουρές αναμονής. Λίγο πριν από την ανακοίνωση του ανώτατου συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, "αρμόδιοι αξιωματούχοι" είχαν δηλώσει ότι δεν αποκλείουν ότι μπορεί να πρόκειται για κυβερνοεπίθεση όπως είχαν αναφέρει ιρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση.

"Έκτακτη συνεδρίαση διεξάγεται στην ιρανική Εθνική Ασφάλεια διανομής πετρελαϊκών προϊόντων για την επίλυση του προβλήματος", δήλωσε η εκπρόσωπος του οργάνου Φατεμέχ Καχί, την οποία επικαλέστηκε η κρατική τηλεόραση. Το συντηρητικό πρακτορείο ειδήσεων Fars συνέδεσε αυτή τη διακοπή με τη δεύτερη επέτειο της 15ης Νοεμβρίου 2019, ημερομηνία κατά την οποία ξέσπασαν βίαιες διαδηλώσεις στο Ιράν μετά την ανακοίνωση της ξαφνικής αύξησης στην τιμή της βενζίνης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Από Δευτέρα θα υπάρχει ανώτατο όριο στην τιμή των καυσίμων

Τα πρατήρια καυσίμων δεν θα λάβουν κάποια αντιστάθμιση και η τιμή της μετοχής του ουγγρικού ενεργειακού ομίλου MOL στο Χρηματιστήριο της Βουδαπέστης σημείωσε πτώση περίπου 3,5% έπειτα απ' αυτή την ανακοίνωση.
ΔΙΕΘΝΗ

Halkbank: Απορρίφθηκε η έφεσή της για τραπεζική απάτη υπέρ του Ιράν

Οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι βοήθησε το Ιράν να μεταφέρει κρυφά 20 δισ. δολάρια και τουλάχιστον το 1 δισ. από αυτά τα χρήματα ξεπλύθηκε μέσω του αμερικανικού χρηματοοικονομικού συστήματος.
ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: Καθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες για τη συμφωνία με το Ιράν

Οι συνομιλίες με την ισραηλινή ηγεσία αναμένεται να επικεντρωθούν μεταξύ άλλων στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στο ζήτημα για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος και σε διμερή θέματα.
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο ανεφοδιασμός των βενζινάδικων με καύσιμα καθυστερεί

Σύμφωνα με έρευνα του συνδικάτου των βενζινοπωλών , το 12% των βενζινάδικων του Λονδίνου και της νοτιοανατολικής Αγγλίας εξακολουθούν να μην διαθέτουν καύσιμα, ενώ το 17% έχει μόνο ένα είδος καυσίμου.