ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εφαρμόσιμη μια εμπορική συμφωνία με Μεξικό και Καναδά λέει η Πελόζι

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι θεωρεί δυνατή την εφαρμογή του εμπορικού πλαισίου συνεργασίας (USMCA) μεταξύ των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι μία συμφωνία με την κυβέρνηση Τραμπ για το εμπορικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά (USMCA) μπορεί να επιτευχθεί αν είναι εφαρμόσιμη.

«Μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία για το [εμπορικό πλαίσιο] USMCA όταν ο εμπορικός εκπρόσωπος [των ΗΠΑ] καταστήσει τη νέα συμφωνία για το Ελεύθερο Εμπόριο στην Βόρεια Αμερική (NAFTA) εφαρμόσιμη για τους Αμερικανούς εργαζόμενους», δήλωσε η Πελόζι σε μία κοινή δήλωση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αποζημιώσεων Ρίτσαρντ Νιλ, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων (AFL-CIO) Ρίτσαρντ Τράμκα, που έχει ασκήσει κριτική για το πλαίσιο της αναφερόμενης συμφωνίας.

Από την άλλη μεριά, ο Λευκός Οίκος έχει απορρίψει τις προσπάθειες των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την εφαρμογή των προβλεπόμενων από την συμφωνία για τους εργαζόμενους, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στα σημεία αυτά, έχουν αντιδράσει οι ενώσεις των εργαζομένων, ενώ χαρακτηρίζονται από τον Λευκό Οίκο, ως καθαρά πολιτικά κίνητρα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

USA-flag-Irak
ΔΙΕΘΝΗ

Σε ισχύ από 1ης Ιουλίου η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά

Η USMCA ενεργοποιείται ένα μήνα αργότερα από ό,τι είχε αρχικά προταθεί, καθώς ορισμένες βιομηχανίες, είχαν ταχθεί υπέρ μιας αναβολής εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν από την πανδημία.