ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση του ΑΕΠ της Ιταλίας κατά 6,2% φέτος προβλέπει η Κομισιόν

Αύξηση κατά 4,3% προβλέπει για το επόμενο έτος. Το περασμένο καλοκαίρι, η Κομισιόν στις προβλέψεις της είχε αναφερθεί σε αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ 5% για φέτος και 4,2% για το 2022.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ΑΕΠ της Ιταλίας φέτος θα αυξηθεί κατά 6,2%. Για το επόμενο έτος η προβλεπόμενη αύξηση είναι της τάξης του 4,3% και μέχρι τον Ιούνιο του 2022 η ιταλική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει «σε προ πανδημίας κορονοϊού επίπεδο».

Το περασμένο καλοκαίρι, η Κομισιόν στις προβλέψεις της είχε αναφερθεί σε αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ 5% για φέτος και 4,2% για το 2022.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει ότι και το επόμενο έτος η Ιταλία αναμένεται να ακολουθήσει σταθερή πορεία οικονομικής ανάπτυξης, χάρη στη μείωση των ελλείψεων σε ανεφοδιασμούς και, ιδίως, στη στήριξη που θα προσφέρουν τα κονδύλια του Εθνικού της Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το μήνυμα στήριξης της προέδρου της Κομισιόν στους Ιταλούς

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με μήνυμα της στο Twitter έστειλε μήνυμα στα ιταλικά πως η ευρωπαϊκή οικογένεια δεν θα αφήσει μόνη την Ιταλία στην μάχη απέναντι στον κοροναϊό.
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στα 179.106 τα νέα κρούσματα, ενδείξεις σταθεροποίησης

Έπειτα από 12 εβδομάδες συνεχούς ανόδου των δεικτών της επιδημίας, τις τελευταίες επτά ημέρες υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, τη μεταδοτικότητα και τους ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ.