ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Roger Federer-Nike
Shutterstock

Ο Ρότζερ Φέντερερ βάζει τέλος στη συνεργασία του με τη Nike

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο Grand Slam αγόρασε μερίδιο στην ελβετική εταιρεία κατασκευής παπουτσιών «On». H εταιρεία αναμένει να κυκλοφορήσει το πρώτο της παπούτσι με την υπογραφή του το επόμενο έτος

Τέλος στο συμβόλαιό του με την Nike βάζει ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο Grand Slam Ρότζερ Φέντερερ, μετά την αγορά μεριδίου στην ελβετική εταιρεία κατασκευής παπουτσιών «On».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Swiss Sunday NZZ am Sonntag, χωρίς να αποκαλύψει το πραγματικό μέγεθος της επένδυσής του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ότι έχει διαθέσει σημαντικό ποσό στην εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη που μετράει ήδη εννέα χρόνια ζωής.

 «Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να συνεργαστώ με μια νέα ελβετική εταιρεία», δήλωσε ο Φέντερερ.

«Είναι μια επένδυση αρκετά μεγάλη που έπρεπε να την σκεφτώ προσεκτικά», ανέφερε στην εφημερίδα. «Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να δείξω πόσο πιστεύω στην εταιρεία και ότι τα σχέδιά μου για την συνεργασία μας είναι μακροπρόθεσμα».

Ενώ ο Φέντερερ δεν θα αναλάβει επίσημο ρόλο στην On, η εταιρεία αναμένει να κυκλοφορήσει το πρώτο της παπούτσι με την υπογραφή του το επόμενο έτος. Η εταιρεία έχει 500 υπαλλήλους, 250 εκ των οποίων στα γραφεία στη Ζυρίχη. Η εταιρεία παρουσιάζει κέρδη από το 2014, ανέφερε η εφημερίδα και επικαλούμενη εκτιμήσεις, οι ετήσιες πωλήσεις της ανέρχονται περίπου στα 200 εκατομμύρια δολάρια.
Πέρυσι, ο Φέντερερ υπέγραψε συμβόλαιο με το brand ρούχων Uniqlo, το οποίο λέγεται ότι ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ