ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομικός Βρετανίας οπλισμένος
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Συνελήφθη ένοπλος που μπήκε στο Κάστρο του Γουίνδσορ

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 95 ετών, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος της πανδημίας στο Κάστρο του Γουίνδσορ, γιόρταζε τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον γιο της.

Ένας νεαρός άνδρας που μπήκε στο κτήμα του Κάστρου του Γουίνδσορ ανήμερα τα Χριστούγεννα συνελήφθη και κρατείται με την κατηγορία της κατοχής ενός επιθετικού όπλου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 19χρονος ύποπτος, από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, δεν μπήκε σε κάποιο κτίριο και η ασφάλεια κινητοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 95 ετών, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος της πανδημίας στο Κάστρο του Γουίνδσορ, γιόρταζε τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον γιο της, τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η αστυνομική διευθύντρια του Τέιμς Βάλεϊ, Ρεμπέκα Μίαρς, ανέφερε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκαν για το συμβάν και οι αρχές δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος για το κοινό.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 8.30 το πρωί, τοπική ώρα (10.30 ώρα Ελλάδας).

Ο Κάρολος, η Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έφτασαν αργότερα για τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι το πρόγραμμά τους διαταράχθηκε λόγω του επεισοδίου αυτού.

Η παραβίαση της ασφάλειας στις βασιλικές κατοικίες είναι σπάνιο γεγονός. Η σοβαρότερη σημειώθηκε το 1982, όταν ένας εισβολές σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο, μπήκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περιφερόταν σε ένα δωμάτιο όπου βρισκόταν η βασίλισσα.

Συνήθως η βασιλική οικογένεια περνά τα Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία, όμως η παράδοση αυτή διαταράχθηκε λόγω της πανδημίας. Η βασίλισσα πέρασε και τα περσινά Χριστούγεννα στο Γουίνδσορ. Σήμερα δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση. Στο προηχογραφημένο μήνυμά της προς το έθνος μίλησε για την απώλεια του συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές για βόμβα σε εκατοντάδες σχολεία Βρετανίας, Ουγγαρίας, Σερβίας

Εκατοντάδες σχολεία σε Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία, Ουγγαρία και Σερβία έλαβαν απειλητικά μηνύματα για βόμβες, οδηγώντας σε εκκενώσεις. Οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για φάρσα, ενώ η προέλευση των email ήταν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
Θαλασσινά για Σαρακοστή
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η αύξηση χταποδιών στα ύδατα, ευκαιρία και απειλή για αλιείς

Η αύξηση των χταποδιών λόγω θερμών υδάτων αυξάνει τις εξαγωγές αλλά προκαλεί απώλειες σε ψαράδες, καθώς καταβροχθίζει οστρακοειδή. Σε ορισμένες περιοχές, τα αλιεύματα μειώθηκαν έως και 50%, με ζημιές άνω των 10 εκατ. λιρών.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 20 χρόνια φυλάκιση σε έφηβο για σχέδιο δολοφονίας με ιρανικές συνδέσεις

Ένας 19χρονος Νορβηγός καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή σχεδίαζε δολοφονία για λογαριασμό της σουηδικής συμμορίας Foxtrot, που σχετίζεται με το Ιράν. Συνελήφθη με όπλα στο Χάντερσφιλντ το 2025.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Γερμανία σε συμφωνία για ρύπους αυτοκινήτων και «Made in EU»

Γαλλία και Γερμανία σχεδιάζουν μείωση 90% στις εκπομπές CO2 από αυτοκίνητα ως το 2035, αντί για 100%. Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο στη Βρετανία για ένταξη στους κανόνες «Made in EU», υπό όρους αμοιβαιότητας και συμφωνίας με όρους της ΕΕ.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Απειλεί διακοπή βίζας σε Ερυθραία λόγω μεταναστευτικού

Η Βρετανία απειλεί να διακόψει τη χορήγηση βίζας σε Ερυθραίους λόγω έλλειψης συνεργασίας για επιστροφές μεταναστών και εγκληματιών, βάζοντας περιορισμούς και στις μετακινήσεις των διπλωματών της Ερυθραίας πέραν των 60 χλμ από το Λονδίνο.