ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικός Βρετανίας οπλισμένος
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Συνελήφθη ένοπλος που μπήκε στο Κάστρο του Γουίνδσορ

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 95 ετών, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος της πανδημίας στο Κάστρο του Γουίνδσορ, γιόρταζε τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον γιο της.

Ένας νεαρός άνδρας που μπήκε στο κτήμα του Κάστρου του Γουίνδσορ ανήμερα τα Χριστούγεννα συνελήφθη και κρατείται με την κατηγορία της κατοχής ενός επιθετικού όπλου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 19χρονος ύποπτος, από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, δεν μπήκε σε κάποιο κτίριο και η ασφάλεια κινητοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 95 ετών, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος της πανδημίας στο Κάστρο του Γουίνδσορ, γιόρταζε τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον γιο της, τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η αστυνομική διευθύντρια του Τέιμς Βάλεϊ, Ρεμπέκα Μίαρς, ανέφερε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκαν για το συμβάν και οι αρχές δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος για το κοινό.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 8.30 το πρωί, τοπική ώρα (10.30 ώρα Ελλάδας).

Ο Κάρολος, η Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έφτασαν αργότερα για τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι το πρόγραμμά τους διαταράχθηκε λόγω του επεισοδίου αυτού.

Η παραβίαση της ασφάλειας στις βασιλικές κατοικίες είναι σπάνιο γεγονός. Η σοβαρότερη σημειώθηκε το 1982, όταν ένας εισβολές σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο, μπήκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περιφερόταν σε ένα δωμάτιο όπου βρισκόταν η βασίλισσα.

Συνήθως η βασιλική οικογένεια περνά τα Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία, όμως η παράδοση αυτή διαταράχθηκε λόγω της πανδημίας. Η βασίλισσα πέρασε και τα περσινά Χριστούγεννα στο Γουίνδσορ. Σήμερα δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση. Στο προηχογραφημένο μήνυμά της προς το έθνος μίλησε για την απώλεια του συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μείωση φόρων για τις παμπ ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ανακοίνωσε μείωση φόρου 20% για παμπ, κλαμπ και μουσικούς χώρους από τον Απρίλιο, κατάργηση ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος τον χειμώνα και ανώτατο όριο 2 λίρες στα εισιτήρια λεωφορείου από τον Ιανουάριο.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Καύσωνας Ιουνίου κόστισε 1,35 δισ. ευρώ στην οικονομία

Ο καύσωνας του Ιουνίου στη Βρετανία οδήγησε σε απώλεια 24 εκατομμυρίων εργατοωρών και 1,35 δισ. ευρώ για την οικονομία, με τον αντίκτυπο να είναι εντονότερος σε εργασίες με μεγαλύτερη έκθεση και σωματική καταπόνηση, σύμφωνα με το LSE.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία απομακρύνει τους τελευταίους διπλωμάτες της από το Ιράν

Η Βρετανία απέσυρε προσωρινά το διπλωματικό προσωπικό της από το Ιράν λόγω της κρίσης και των συνεχών αμερικανικών επιθέσεων. Η πρεσβεία λειτουργεί εξ αποστάσεως, ενώ συνιστάται στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός θα δουλεύει από Μάντσεστερ μία μέρα τη βδομάδα

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, Άντι Μπέρναμ, θα εργάζεται μία μέρα την εβδομάδα από το Μάντσεστερ, ιδρύοντας το «No 10 North», για να φέρει την εξουσία κοντά στον λαό και να ενισχύσει την ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός ΥΠΑΜ: "Ανεύθυνη" η ρωσική άσκηση κοντά στα βρετανικά παράλια

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γουές Στρίτινγκ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την ρωσική άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, τονίζοντας πως πρόκειται για επίδειξη δύναμης.