ΓΔ: 859.56 0.98% Τζίρος: 38.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:26:45 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Lufthansa: Σχεδιάζει να αγοράσει το 40% της ITA, διαδόχου της Alitalia

Εκπρόσωπος της ITA δήλωσε ότι η ανώτατη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας θα παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο στο διοικητικό συμβούλιο στις 31 Ιανουαρίου.

Το 40% των μετοχών της ITA Airways, της διαδόχου της Alitalia, πρόκειται να αγοράσει η γερμανική Lufthansa και η συμφωνία θα μπορούσε να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο την ιταλική εφημερίδα Il Foglio.

Όπως τονίζει, οι πτήσεις της ITA Airways ξεκίνησαν στις 15 Οκτωβρίου με σχεδόν 2.300 υπαλλήλους και στόλο λιγότερο από το μισό του μεγέθους του στόλου που διαχειριζόταν η Alitalia, το 75χρονο κάποτε σύμβολο του ιταλικού στυλ και της αίγλης, η οποία πέρασε από μια ιλιγγιώδη διαδοχή αναδιαρθρώσεων και αλλαγών ιδιοκτησίας. Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα δεν έδωσε τιμή για οποιαδήποτε συμφωνία.

Εκπρόσωπος της ITA δήλωσε ότι η ανώτατη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας θα παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο στο διοικητικό συμβούλιο στις 31 Ιανουαρίου.

Πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι στις 12 Ιανουαρίου η ιταλική εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τη Lufthansa, την British Airways και την αμερικανική Delta Air Lines για μια μετοχική συνεργασία, προσθέτοντας ότι οι επίσημες συνομιλίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Μάλιστα η Lufthansa δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό το Σάββατο, αλλά ένας εκπρόσωπος είχε σε παλαιότερη ημερομηνία επαναλάβει ότι ο γερμανικός αερομεταφορέας ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με την ITA. Η Delta διέψευσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει στην ITA.

Σύμφωνα με την Il Foglio, η Lufthansa και η ITA βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για ορισμένους βασικούς όρους της συμφωνίας, όπως ο ρόλος του αεροδρομίου του Φιουμιτσίνο ως κόμβου για απευθείας πτήσεις προς την Αφρική και ορισμένα δρομολόγια προς την Αμερική.

Όπως πρόσθεσε η ιταλική εφημερίδα, η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Lufthansa, KLM διακόπτουν τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

«Λόγω της παρούσης κατάστασης, διακόπτουμε προς το παρόν τις επιχειρήσεις μας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας», ανέφερε η γερμανική εταιρεία σε ανακοίνωσή που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.