ΓΔ: 2407.07 1.56% Τζίρος: 399.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Ένας στους δύο Αμερικανούς ζητά την παραπομπή Τραμπ

Το 47% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να παραπεμφθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση, με τον αριθμό των πολιτών που συμφωνούν με μια τέτοια εξέλιξη να αυξάνεται συνεχώς.

Η υποστήριξη της αμερικανικής κοινής γνώμης στην παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυξάνεται σταθερά κατά τις τελευταίες εβδομάδες που διεξάγονται από την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι δημόσιες (τηλεοπτικές) καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων της έρευνας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Reuters/Ipsos) που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και την Τρίτη και έδειξε ότι το 47% Αμερικανών πιστεύει πως ο πρόεδρος Τραμπ «θα πρέπει να παραπεμφθεί», ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αυτής, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων κατά τις τελευταίες εβδομάδες (Reuters/Ipsos), δείχνουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που τάσσεται υπέρ της παραπομπής του Τραμπ αυξάνεται διαρκώς.

Λίγο πριν από την έναρξη των δημόσιων ακροάσεων στις 13 Νοεμβρίου δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η «καθαρή υποστήριξη» για την παραπομπή, η διαφορά μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν την παραπομπή έναντι αυτών που είναι αντίθετοι, καταγράφονταν στο 3%.

Η διαφορά αυτή αυξήθηκε στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μετά την πρώτη εβδομάδα των δημόσιων ακροάσεων, και έφτασε τις 5 κατά την δεύτερη εβδομάδα.

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι το καθαρό ποσοστό υποστήριξης στην παραπομπή του προέδρου Τραμπ καταγράφεται τώρα στις 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Η επίσημη έρευνα για την προεδρική παραπομπή επικεντρώνει το ενδιαφέρον της, σε μία τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι (25 Ιουλίου).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Παύση δικηγόρου της ICE για δηλώσεις κατά της υπηρεσίας σε δικαστήριο

Η δικηγόρος Τζούλι Λι απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά από δημόσια αγανάκτηση για τη μεταχείριση μεταναστών στη Μινεσότα και καταγγελίες ότι οι υπηρεσίες μετανάστευσης αγνοούν δικαστικές εντολές σε πολλές υποθέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ στη σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Ισόβια κάθειρξη στον Ράιαν Ράουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Ο Ράιαν Ράουθ, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2024, καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια. Ο 59χρονος κρίθηκε ένοχος σε πέντε κατηγορίες και του επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή.
Σπάνιες γαίες ορυκτά
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργασία ΕΕ, ΗΠΑ και Ιαπωνίας για κρίσιμα ορυκτά

ΕΕ, ΗΠΑ και Ιαπωνία συμφώνησαν σε στρατηγική συνεργασία για ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας κρίσιμων ορυκτών, μειώνοντας την εξάρτηση από την Κίνα. Προβλέπεται και μνημόνιο ΗΠΑ-ΕΕ για τα ορυκτά εντός 30 ημερών.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απορρίπτουν μεταφορά συνομιλιών με Ιράν, αντίθετα με Τεχεράνη

Οι ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα του Ιράν για αλλαγή τόπου διεξαγωγής συνομιλιών, επιμένοντας στην Κωνσταντινούπολη αντί για το Ομάν, όπως πρότεινε η Τεχεράνη, σύμφωνα με πληροφορίες του Axios από Αμερικανούς αξιωματούχους.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έτοιμοι για συνομιλίες με Ιράν, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο

Ο Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για συνομιλίες με το Ιράν που θα αφορούν τόσο το πυρηνικό πρόγραμμα όσο και τους βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ έμμεσες διαπραγματεύσεις αναμένονται την Παρασκευή στο Ομάν.