ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:40:17 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Μπορέλ, στην κορυφή της ατζέντας η ενέργεια

Στις 7 Φεβρουαρίου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, 'Αντονι Μπλίνκεν για να συζητήσει επείγοντα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας.

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου με το ζήτημα της ενέργειας να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Στις 7 Φεβρουαρίου, ο κ. Μπορέλ θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, 'Αντονι Μπλίνκεν για να συζητήσει επείγοντα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας και να επιβεβαιώσει εκ νέου την ισχύ της διατλαντικής εταιρικής σχέσης σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια διπλωματία.

Στη συνέχεια, ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα προεδρεύσει μαζί με την Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον του Συμβουλίου Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ από την πλευρά της ΕΕ μαζί τον υπουργό Εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν και την υπουργό Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ, από την πλευρά των ΗΠΑ.

Το Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ θα είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της συνεργασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή δέσμευση με στόχο την επιτάχυνση μιας δίκαιης και καθαρής ενεργειακής μετάβασης στην κλιματική ουδετερότητα για τους πολίτες της ΕΕ, των Ηνωμένων Πολιτειών και όλου του κόσμου. Η εκδήλωση έρχεται σε μια κομβική στιγμή για την αντιμετώπιση του ενεργειακού εφοδιασμού για την αντιμετώπιση της διαθεσιμότητας φυσικού αερίου και των ασταθών τιμών.

Στις 8 Φεβρουαρίου Ζοζέπ Μπορέλ θα μιλήσει στην εναρκτήρια εκδήλωση της σειράς Jean Monnet Conversations, που συνδιοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ, τη Γαλλική Πρεσβεία και το The Atlantic.

Τέλος, αναμένεται να συναντηθεί επίσης με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στις ΗΠΑ εγκρίθηκε το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αργεί ακόμη η Ε.Ε

Ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νωρίς σήμερα το πρωί την επιβολή απαγόρευσης ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία, πληθαίνουν οι φωνές για τις δυσκολίες της Ε.Ε να απεξαρτηθεί από αυτά. Μεγαλύτερη παραγωγή ζήτησε η Αμερικανίδα υπουργός Εργασίας από τις πετρελαϊκές της χώρας της.
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχρεωμένα τα κράτη μέλη της ΕΕ να αποθηκεύουν υπογείως φυσικό αέριο

Σύμφωνα με τον κανονισμό η υπόγεια αποθήκευση φυσικού αερίου στην επικράτεια των κρατών μελών πρέπει να φτάνει τουλάχιστον στο 80% της χωρητικότητάς της πριν από τον χειμώνα του 2022-2023 και στο 90% πριν από τις επόμενες χειμερινές περιόδους.
ΔΙΕΘΝΗ

Ενέργεια και Ουκρανία στο «μενού» της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής

Η συζήτηση θα γίνει παρουσία της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και θα τεθεί το θέμα της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην ΕΕ, του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών στην ενέργεια.
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο από θαλάσσης προτείνουν οι Ευρωπαίοι

Με στόχο να καμφθεί η αντίσταση Ορμπάν και να προχωρήσει το έκτο πακέτο κυρώσεων, οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν να επιβάλλουν «μισό» εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και να εξαιρεθούν προς το παρόν οι μεταφορές μέσω αγωγών.