ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Ερντογάν: Στις 8 Ιανουαρίου τα εγκαίνια του αγωγού TurkStream

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Στις 8 Ιανουαρίου 2020 έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια τελετή εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου Tanap, από τον οποίο θα μεταφέρεται φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, μέσω της Τουρκίας.

«Βεβαίως, έχουμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα που θα κάνουμε. Στις 8 Ιανουαρίου, στην Κωνσταντινούπολη θα εγκαινιάσουμε τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να επισκεφθεί την

Τουρκία την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.
«Οι πρόεδροι θα συναντηθούν με την αφορμή ολοκλήρωσης των έργων για τον TurkStream. Θα συζητήσουν επίσης τις διμερείς σχέσεις», τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

Άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας για τη συμφωνία με τη Λιβύη και συνέχισε λέγοντας να μην καταφεύγουν σε τρόπους που θα κάνουν την περιοχή να πληρώσει. Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από τα εγκαίνια.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Ο όρος «Τουρκικά Στενά» αντίθετος με τη Σύμβαση Μοντρέ

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη θαλάσσια ασφάλεια, η Ελλάδα απάντησε στη δήλωση του Τούρκου αντιπροσώπου, που αναφέρθηκε στα «Τουρκικά Στενά» και στη Σύμβαση του Μοντρέ για τη ρύθμισή τους.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Πλεύρη για μείωση μεταναστευτικών ροών στην τριμερή Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας

Στην Αθήνα συναντήθηκαν οι υπουργοί Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία στη διαχείριση μετανάστευσης και στην καταπολέμηση διακινητών, με έμφαση στη μείωση ροών και συντονισμό δράσεων.
εργάτες με κράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Τέλος στην απεργία πείνας βάζουν 110 απλήρωτοι ανθρακωρύχοι

Μετά από εννέα ημέρες απεργίας πείνας στην Άγκυρα, 110 ανθρακωρύχοι τερμάτισαν την κινητοποίησή τους αφού ήρθαν σε συμφωνία με τον εργοδότη και έλαβαν τους μισθούς τους, σύμφωνα με το συνδικάτο τους.
Τουρκικό περιπολικό αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Συλλήψεις δημοσιογράφων και συνδικαλιστών στην Τουρκία πριν την Πρωτομαγιά

Περίπου 40 άτομα, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές, συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη πριν την Πρωτομαγιά. Σε 62 άτομα εκδόθηκαν εντάλματα, ενώ 39 συνελήφθησαν σε Κωνσταντινούπολη και Κοτζαελί.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΤ: Προώθηση Αττικής και ενίσχυση αεροπορικής σύνδεσης με Τουρκία

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης παρουσιάστηκε η αεροπορική σύνδεση SKY Express Αθήνας-Κωνσταντινούπολης, με καθημερινές πτήσεις και στόχο την αύξηση του τουρισμού προς όλη την Ελλάδα από την Τουρκία.