ΓΔ: 2407.07 1.56% Τζίρος: 399.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
USA-Black Friday
Shutterstock

Οι αμερικανοί καταναλωτές γύρισαν την πλάτη στα καταστήματα στη Black Friday

Οι αγοραστές της μαύρης Παρασκευής έμειναν μακριά από τα καταστήματα, καθώς πραγματοποίησαν αγορές ύψους 7 δισ. δολαρίων on line. Η Black Friday σημειώνει μια κάμψη τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί αγοραστές πραγματοποίησαν περισσότερες αγορές στο διαδίκτυο στη Black Friday παρά στο εμπορικό κέντρο - πλήττοντας τον τζίρο των καταστημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν μια γρήγορη ματιά σε μια από τις πιο πολυάσχολες ημέρες του χρόνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, για πρώτη φορά σε αρκετά χρόνια, η κυκλοφορία των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της βραδιάς των Ευχαριστιών αυξήθηκε - υποδεικνύοντας μια μετατόπιση όταν οι καταναλωτές εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να ψωνίσουν. Είναι επίσης ένα σημάδι του πώς το άνοιγμα των καταστημάτων την Πέμπτη το βράδυ συνεχίζει να βλάπτει αυτό που παραδοσιακά ήταν μια ημέρα που ξεκίνησε την εορταστική περίοδο των ΗΠΑ. Η Black Friday σημειώνει μια κάμψη τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Αυτό οφείλεται στην επιλογή από πολλούς λιανοπωλητές να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Πέμπτη το βράδυ, καθώς και στις πρόωρες προσφορές και τις εκπτώσεις όλο το χρόνο. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους online.

Επίσης, για τις περισσότερες αλυσίδες λιανικής πώλησης, τα στοιχεία κυκλοφορίας και πωλήσεων της Black Friday δεν είναι απαραιτήτως σκληρά καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν, ανέφεραν οι σύμβουλοι.

Οι κορυφαίες αλυσίδες όπως η Walmart Inc (WMT.N), η Target Corp (TGT.N) και η Best Buy (BBY.N) συνέχισαν να ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και να αυξήσουν τα ηλεκτρονικά τους έσοδα.

Οι πωλήσεις μέσω αυξήθηκαν πάνω από 19,6%, φθάνοντας στα 7,4 δισ. δολάρια στη μαύρη Παρασκευή, ελαφρώς κάτω των εκτιμήσεων ύψους 7,6 δισ. Δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Adobe Analytics, που παρακολουθεί τις συναλλαγές σε 80 από τους 100 κορυφαίους λιανοπωλητές των ΗΠΑ. Την ημέρα των ευχαριστιών, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,5% στα 4,2 δισ. dολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Παύση δικηγόρου της ICE για δηλώσεις κατά της υπηρεσίας σε δικαστήριο

Η δικηγόρος Τζούλι Λι απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά από δημόσια αγανάκτηση για τη μεταχείριση μεταναστών στη Μινεσότα και καταγγελίες ότι οι υπηρεσίες μετανάστευσης αγνοούν δικαστικές εντολές σε πολλές υποθέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ στη σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Ισόβια κάθειρξη στον Ράιαν Ράουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Ο Ράιαν Ράουθ, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2024, καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια. Ο 59χρονος κρίθηκε ένοχος σε πέντε κατηγορίες και του επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή.
Σπάνιες γαίες ορυκτά
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργασία ΕΕ, ΗΠΑ και Ιαπωνίας για κρίσιμα ορυκτά

ΕΕ, ΗΠΑ και Ιαπωνία συμφώνησαν σε στρατηγική συνεργασία για ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας κρίσιμων ορυκτών, μειώνοντας την εξάρτηση από την Κίνα. Προβλέπεται και μνημόνιο ΗΠΑ-ΕΕ για τα ορυκτά εντός 30 ημερών.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απορρίπτουν μεταφορά συνομιλιών με Ιράν, αντίθετα με Τεχεράνη

Οι ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα του Ιράν για αλλαγή τόπου διεξαγωγής συνομιλιών, επιμένοντας στην Κωνσταντινούπολη αντί για το Ομάν, όπως πρότεινε η Τεχεράνη, σύμφωνα με πληροφορίες του Axios από Αμερικανούς αξιωματούχους.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έτοιμοι για συνομιλίες με Ιράν, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο

Ο Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για συνομιλίες με το Ιράν που θα αφορούν τόσο το πυρηνικό πρόγραμμα όσο και τους βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ έμμεσες διαπραγματεύσεις αναμένονται την Παρασκευή στο Ομάν.