ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
USA-Black Friday
Shutterstock

Οι αμερικανοί καταναλωτές γύρισαν την πλάτη στα καταστήματα στη Black Friday

Οι αγοραστές της μαύρης Παρασκευής έμειναν μακριά από τα καταστήματα, καθώς πραγματοποίησαν αγορές ύψους 7 δισ. δολαρίων on line. Η Black Friday σημειώνει μια κάμψη τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί αγοραστές πραγματοποίησαν περισσότερες αγορές στο διαδίκτυο στη Black Friday παρά στο εμπορικό κέντρο - πλήττοντας τον τζίρο των καταστημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν μια γρήγορη ματιά σε μια από τις πιο πολυάσχολες ημέρες του χρόνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, για πρώτη φορά σε αρκετά χρόνια, η κυκλοφορία των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της βραδιάς των Ευχαριστιών αυξήθηκε - υποδεικνύοντας μια μετατόπιση όταν οι καταναλωτές εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να ψωνίσουν. Είναι επίσης ένα σημάδι του πώς το άνοιγμα των καταστημάτων την Πέμπτη το βράδυ συνεχίζει να βλάπτει αυτό που παραδοσιακά ήταν μια ημέρα που ξεκίνησε την εορταστική περίοδο των ΗΠΑ. Η Black Friday σημειώνει μια κάμψη τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Αυτό οφείλεται στην επιλογή από πολλούς λιανοπωλητές να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Πέμπτη το βράδυ, καθώς και στις πρόωρες προσφορές και τις εκπτώσεις όλο το χρόνο. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους online.

Επίσης, για τις περισσότερες αλυσίδες λιανικής πώλησης, τα στοιχεία κυκλοφορίας και πωλήσεων της Black Friday δεν είναι απαραιτήτως σκληρά καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν, ανέφεραν οι σύμβουλοι.

Οι κορυφαίες αλυσίδες όπως η Walmart Inc (WMT.N), η Target Corp (TGT.N) και η Best Buy (BBY.N) συνέχισαν να ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και να αυξήσουν τα ηλεκτρονικά τους έσοδα.

Οι πωλήσεις μέσω αυξήθηκαν πάνω από 19,6%, φθάνοντας στα 7,4 δισ. δολάρια στη μαύρη Παρασκευή, ελαφρώς κάτω των εκτιμήσεων ύψους 7,6 δισ. Δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Adobe Analytics, που παρακολουθεί τις συναλλαγές σε 80 από τους 100 κορυφαίους λιανοπωλητές των ΗΠΑ. Την ημέρα των ευχαριστιών, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,5% στα 4,2 δισ. dολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κίνηση στο Κογκρέσο για φραγμό επιστροφής της Τουρκίας στα F-35

Η βουλευτής Ντίνα Τίτους ξεκινά πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να εμποδίσει τυχόν επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 αν δεν λυθεί το θέμα S-400, ενεργοποιώντας νόμιμα εργαλεία μπλοκαρίσματος πώλησης όπλων.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη καταγγέλει τις ΗΠΑ ότι παραβίασαν τις συμφωνίες τους

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για αεροπορικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις παρακολούθησης στις νότιες ακτές του, κάνοντας λόγο για παραβίαση της συμφωνίας που στοχεύει στον τερματισμό του πολέμου, και καταγγέλλει αθέτηση αμερικανικών δεσμεύσεων.
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξαπολύει νέες απειλές προς το Ιράν

Ο Τραμπ απείλησε το Ιράν μετά από νέες αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους, τονίζοντας ότι αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις της εκεχειρίας, οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να «ολοκληρώσουν στρατιωτικά» τη σύγκρουση.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ορίζει τον Λανς Σρόγερ νέο επικεφαλής της υπηρεσίας ICE

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό του Λανς Σρόγερ, πρώην αστυνομικού της Οκλαχόμα, ως νέου επικεφαλής της ICE, διαδεχόμενου τον Τοντ Λάιονς. Ο Σρόγερ διαθέτει 29 χρόνια εμπειρίας στην επιβολή του νόμου.
Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με την πρέσβη των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας πως στόχος της είναι η συνεργασία με ηγετικές προσωπικότητες για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.