ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
USA-Black Friday
Shutterstock

Οι αμερικανοί καταναλωτές γύρισαν την πλάτη στα καταστήματα στη Black Friday

Οι αγοραστές της μαύρης Παρασκευής έμειναν μακριά από τα καταστήματα, καθώς πραγματοποίησαν αγορές ύψους 7 δισ. δολαρίων on line. Η Black Friday σημειώνει μια κάμψη τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί αγοραστές πραγματοποίησαν περισσότερες αγορές στο διαδίκτυο στη Black Friday παρά στο εμπορικό κέντρο - πλήττοντας τον τζίρο των καταστημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν μια γρήγορη ματιά σε μια από τις πιο πολυάσχολες ημέρες του χρόνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, για πρώτη φορά σε αρκετά χρόνια, η κυκλοφορία των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της βραδιάς των Ευχαριστιών αυξήθηκε - υποδεικνύοντας μια μετατόπιση όταν οι καταναλωτές εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να ψωνίσουν. Είναι επίσης ένα σημάδι του πώς το άνοιγμα των καταστημάτων την Πέμπτη το βράδυ συνεχίζει να βλάπτει αυτό που παραδοσιακά ήταν μια ημέρα που ξεκίνησε την εορταστική περίοδο των ΗΠΑ. Η Black Friday σημειώνει μια κάμψη τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Αυτό οφείλεται στην επιλογή από πολλούς λιανοπωλητές να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Πέμπτη το βράδυ, καθώς και στις πρόωρες προσφορές και τις εκπτώσεις όλο το χρόνο. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους online.

Επίσης, για τις περισσότερες αλυσίδες λιανικής πώλησης, τα στοιχεία κυκλοφορίας και πωλήσεων της Black Friday δεν είναι απαραιτήτως σκληρά καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν, ανέφεραν οι σύμβουλοι.

Οι κορυφαίες αλυσίδες όπως η Walmart Inc (WMT.N), η Target Corp (TGT.N) και η Best Buy (BBY.N) συνέχισαν να ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και να αυξήσουν τα ηλεκτρονικά τους έσοδα.

Οι πωλήσεις μέσω αυξήθηκαν πάνω από 19,6%, φθάνοντας στα 7,4 δισ. δολάρια στη μαύρη Παρασκευή, ελαφρώς κάτω των εκτιμήσεων ύψους 7,6 δισ. Δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Adobe Analytics, που παρακολουθεί τις συναλλαγές σε 80 από τους 100 κορυφαίους λιανοπωλητές των ΗΠΑ. Την ημέρα των ευχαριστιών, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,5% στα 4,2 δισ. dολάρια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Biden-Poutin
ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν και Πούτιν θα μιλήσουν για την Ουκρανία μέσω βιντεοδιάσκεψης

Οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν επίσης για τις διμερείς σχέσεις και την εφαρμογή συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποίησαν τον Ιούνιο στη Γενεύη, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.