ΓΔ: 2327.44 3.30% Τζίρος: 320.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

H Γερμανία απελαύνει 40 ρώσους διπλωμάτες ως «ανεπιθύμητα πρόσωπα»

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης έχει ήδη κοινοποιηθεί στον ρώσο πρέσβη Σεργκέι Νετσάγιεφ και οι εν λόγω διπλωμάτες έχουν πέντε ημέρες προθεσμία προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Τις επόμενες ημέρες 40 ρώσοι διπλωμάτες που υπηρετούν στην πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βερολίνο θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, καθώς χαρακτηρίστηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» τα οποία «εργάζονται εδώ εναντίον της ελευθερίας μας και της συνοχής της κοινωνίας μας», δήλωσε πριν από λίγο η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. «Δεν θα το ανεχτούμε άλλο αυτό», τόνισε.

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης έχει ήδη κοινοποιηθεί στον ρώσο πρέσβη Σεργκέι Νετσάγιεφ και οι εν λόγω διπλωμάτες έχουν πέντε ημέρες προθεσμία προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ στη Γενεύη

Στη Γενεύη βρίσκονται αντιπρόσωποι από Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές. Προγραμματίζονται συναντήσεις στο περιθώριο των συνομιλιών.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για εξαγωγή οπλικού εξοπλισμού στη Ρωσία

Στη Γερμανία συνελήφθησαν πέντε άτομα για παράνομες εξαγωγές εξοπλισμού κατασκευής όπλων προς τη Ρωσία μέσω εικονικών εταιριών, με τις αρχές να υποψιάζονται εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ο κόσμος της ισχύος μόνο οδηγεί σε κινδύνους, όπως έδειξε η ιστορία

Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε πως ένας κόσμος που βασίζεται μόνο στην ισχύ είναι επικίνδυνος για μικρούς και μεγάλους, και κάλεσε να δοθεί έμφαση στη συνεργασία και τις συμμαχίες, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η υπηρεσία ασφαλείας μιλά για έγκλημα πολέμου μετά το πλήγμα στο Λβιβ

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θεωρεί έγκλημα πολέμου τη ρωσική νυχτερινή επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην περιοχή του Λβιβ, κοντά στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Γερμανία ίσως συμμετάσχει σε πολυεθνική δύναμη εκτός Ουκρανίας

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι γερμανικά στρατεύματα ενδέχεται να συμμετάσχουν σε πολυεθνική δύναμη σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, γειτονική της Ουκρανίας, μόλις υπάρξει κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία, χωρίς να αποκλείεται καμία επιλογή.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Μοιραζόμαστε την ανησυχία Ουκρανίας για κλιμάκωση του πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι συμμερίζεται τους φόβους της Ουκρανίας πως οι ρωσικές κατηγορίες περί επίθεσης με drones μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για κλιμάκωση του πολέμου, παραθέτοντας τη σχετική προειδοποίηση του Ζελένσκι.