ΓΔ: 820.94 -0.26% Τζίρος: 10.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:06:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Coca-Cola: Αύξηση 16% στις πωλήσεις α' τριμήνου, υψηλότερα των εκτιμήσεων

Στα 10,5 δισ. οι πωλήσεις, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 2,78 δισ. δολάρια. Διατηρείται αμετάβλητη η εκτίμηση για τα ετήσια μεγέθη παρά την αποχώρηση από τη Ρωσία.

Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η Coca-Cola, με σημαντική ανάκαμψη στην κατανάλωση σχεδόν όλων των προϊόντων της. 

Τα καθαρά έσοδα άγγιξαν τα 2,78 δισ. δολάρια ή 64 σεντς ανά μετοχή από 2,25 δισ. που ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τις πωλήσεις να ενισχύονται 16% στα 10,5 δισ.

Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι τα έσοδα θα διαμορφώνονταν στα 58 σεντς ανά μετοχή και οι πωλήσεις στα 9,83 δισ. δολάρια. Τα οργανικά έσοδα ενισχύθηκαν 18%. 

Παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η διακοπή δραστηριοτήτων στη Ρωσία, μία από τις πλέον σημαντικές αγορές για τον όμιλο, η διοίκηση διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για τα ετήσια μεγέθη, αναμένοντας αύξηση εσόδων μεταξύ 7% και 8% και επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή που θα ενισχυθούν από 5% έως και 6%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trofima, Times, Food, Prices, Super Market
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΦΕΤ: Οι Ευρωπαίοι ψωνίζουν τρόφιμα σκεπτόμενοι το κόστος

Η πανδημία και ο πόλεμος έχουν επηρεάσει τους Ευρωπαίους και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι για πολλούς, η αύξηση του κόστους ζωής επηρεάζει περισσότερο από πριν τις διατροφικές τους επιλογές.
Plastiko, Potiri, Kafes
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι κανόνες της ΕΕ για συσκευασίες τροφίμων από ανακυκλωμένο πλαστικό

Ο νέος κανονισμός θα θέσει σαφείς κανόνες για να διασφαλίσει ότι το ανακυκλωμένο πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και θα συμβάλει στην αύξηση της κυκλικής οικονομίας και την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προχωρά στην έκδοση ομολόγου τριετούς διάρκειας η Coca Cola HBC

Για το πρώτο εξάμηνο του 2022 η εταιρεία πέτυχε κέρδη 316 εκατ. ευρώ, με αύξηση 34,5%, με τον όγκο πωλήσεων να ενισχύεται 18,1% και τα συνολικά έσοδα της εταιρείας να φθάνουν στα 4,2 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 29,6%. 
ΔΙΕΘΝΗ

Χρηματοδότηση για στήριξη έναντι των τιμών τροφίμων σχεδιάζει το ΔΝΤ

Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού του ΔΝΤ, με το μέγεθος και το εύρος των μέτρων να μην έχουν ξεκαθαρίσει, ωστόσο θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να βοηθήσει την Ουκρανία κι άλλες χώρες που έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα.