ΓΔ: 2263.03 -0.14% Τζίρος: 59.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:08:35
ukraine-war
Φώτο: Shutterstock

Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank κατετάγη στην πολιτοφυλακή της Ουκρανίας

Ο Ίγκορ Βαλαμπούγεφ λέει ότι εγκατέλειψε τη Ρωσία και βρέθηκε στην Ουκρανία ως μετάνοια για το ρωσικό παρελθόν του και διατύπωσε τις αμφιβολίες του για την «αυτοκτονία» πρώην αντιπροέδρου της Gazprombank.

Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank Ίγκορ Βαλαμπούγεφ ανακοίνωσε ότι έφυγε από την Ρωσία και κατετάγη στην πολιτοφυλακή του Κιέβου. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο The Insider.

Ο Βαλαμπούγεφ δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βρίσκεται περισσότερο στην Ρωσία: «Ως προς την εθνικότητα μου είμαι Ουκρανός, γεννήθηκα στην Αχτίρκα, δεν μπορούσα περισσότερο να παρακολουθώ από μακριά, το τι κάνει η Ρωσία στην πατρίδα μου… Ήρθα με το όπλο στο χέρι να υπερασπίσω την πατρίδα μου…» , λέει ο Βαλαμπούγεφ στην συνέντευξη του.

«Η επίσκεψη μου είναι σαν μετάνοια, θέλω να απαλλαγώ από το ρωσικό μου παρελθόν. Θέλω να μείνω στην Ουκρανία έως την νίκη».

Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank, αναφέρει ότι ο πατέρας του επί ένα μήνα ζούσε σ’ ένα σκοτεινό υπόγειο, ενώ χαρακτήρισε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία «διεθνές έγκλημα».

Ο Βαλαμπούγεφ δηλώνει επίσης ότι για περισσότερο από έξι χρόνια εργαζόταν στην Gazprombank, ενώ πριν επί 16 χρόνια ήταν συνεργάτης της Gazprom «από τα οποία εννιά χρόνια στην ουσία ήμουν επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου».

Ο Βαλαμπούγεφ εξέφρασε την άποψη του για τον θάνατο του πρώην αντιπροέδρου της Gazprombank Βλαντισλάβ Αβάγεφ. «Δεν γνωρίζω με τι ασχολούνταν, ποτέ δεν τον είχα γνωρίσει και τίποτα δεν είχα ακούσει για αυτόν πριν. Επίσης ξέρω ότι τη στιγμή της δήθεν αυτοκτονίας του ήταν ενεργός πρώτος αντιπρόεδρος της Gazprombank. Δεν πιστεύω ότι θα σκότωνε την γυναίκα του και την κόρη του, πιστεύω ότι αυτό ήταν σκηνοθετημένο. Γιατί; Είναι δύσκολο να ειπωθεί. Ίσως να γνώριζε κάτι και να συνιστούσε κάποιο κίνδυνο».

Ο παρόμοιος θάνατος πρώην Ρώσων αξιωματούχων

Στις 21 Απριλίου στην Ισπανία βρέθηκαν νεκροί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Novatec Σεργκέι Προτοσένια, η γυναίκα του Νατάλια και η 18χρονη κόρη τους. Στα σώματα της μητέρας και της κόρης υπήρχαν τραύματα από μαχαίρι, ενώ ο πατέρας βρέθηκε κρεμασμένος στο κήπο του σπιτιού τους. Δίπλα βρέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος. Στις 18 Απριλίου στη Μόσχα βρέθηκαν νεκροί, ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank Βλαντισλάβ Αβάγεφ, η σύζυγός του και η 13χρονη κόρη τους. Στα σώματα όλων εντοπίσθηκαν τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζαπορίζια πυρηνικός σταθμός
ΔΙΕΘΝΗ

Διακοπές ρεύματος στη Ζαπορίζια και 11 τραυματίες στο Σούμι από επιθέσεις

Έκτακτες διακοπές ρεύματος σημειώνονται στη ρωσοκρατούμενη Ζαπορίζια, αν και οι κρίσιμες υποδομές λειτουργούν κανονικά. Στη Χερσώνα, εννέα περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα έπειτα από επιθέσεις drones, ανακοίνωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αναχαίτιση ουκρανικών drones στη Μόσχα και τη Γιαροσλάβλ

Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν τέσσερα ουκρανικά drones πάνω από Μόσχα και Γιαροσλάβλ τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανέπτυξαν συνεργεία εκτάκτου ανάγκης. Στοχεύθηκαν ενεργειακές υποδομές σε δύο περιοχές αυτή την εβδομάδα.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο της Rosneft στη ρωσική πόλη Σιζράν

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χτύπημα με drones στο ρωσικό διυλιστήριο της Rosneft στη Σιζράν, πάνω από 800 χλμ. από τα σύνορά της. Ο Ζελένσκι τόνισε πως πρόκειται για νέα επίθεση «κύρωση» κατά ρωσικών πετρελαϊκών υποδομών.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από αμοιβαίες επιθέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας με drones

Δύο νεκροί και τραυματίες αναφέρθηκαν σε επίθεση με drones στην πόλη Σιζράν της Ρωσίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Παράλληλα, δύο άτομα σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με ουκρανικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις τραυματίες σε νυχτερινές επιθέσεις με drones Ουκρανίας-Ρωσίας

Τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drone στη Σεμπέκινα της Ρωσίας και ένας από ρωσικό χτύπημα στο Ντνίπρο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις ανακοινώσεις.