Φώτο: Pixabay

Στο πλευρό της Ελλάδας το Ισραήλ για τις θαλάσσιες ζώνες

Σαφές μήνυμα υποστήριξης της Ελλάδας από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το οποίο τονίζει ότι η Τουρκία, με το να αγνοεί το διεθνές δίκαιο της θάλασσας θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή.

Την πλήρη υποστήριξή του και την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες της, καθώς και την αντίθεση του σε κάθε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων της, εκφράζει το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία τα πρόσφατα βήματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Η αγνόηση του εθιμικού διεθνούς δικαίου της θάλασσας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξή του και την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες της και την αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων.

Το Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία του με την Ελλάδα», αναφέρει σε μήνυμά του το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις των αραβικών χωρών στο σχέδιο Τραμπ για το Παλαιστινιακό

Με έντονες αντιδράσεις υποδέχθηκε ο αραβικός κόσμος το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για λύση στην ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση, με την Ρωσία να καλεί Ισραήλ και Παλαιστίνη να καταλήξουν από κοινού σε αμοιβαίο συμβιβασμό.
Tourkia-ship-ploio-flag
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικά πλοία έδιωξαν ισραηλινό ωκεανογραφικό στην Κυπριακή ΑΟΖ

Το ωκεανογραφικό πραγματοποιούσε μια αποστολή στην κυπριακή ΑΟΖ και, με την έγκριση της κυβέρνησης της Κύπρου, μετέφερε ερευνητές-επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «Μπεν Γκουριόν», αλλά και έναν Κύπριο ειδικό.