ΓΔ: 2265.14 -0.04% Τζίρος: 12.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:35
ukraine-war
Φώτο: Shutterstock

Διόρισαν πρεσβευτές στη Ρωσία οι αυτονομιστές του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Τρεις ημέρες αφού αναγνώρισε τις δύο αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Περίπου δυόμιση μήνες αφού η Ρωσία αναγνώρισε τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, αυτές διόρισαν πρεσβευτές στη Μόσχα.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι πλέον τα συμφέροντά τους στη Μόσχα θα εκπροσωπεί η Όλγκα Μακέγεβα, ενώ οι αρχές του Λουχάνσκ θα στείλουν στη Ρωσία τον πρώην δημοσιογράφο Ροντιόν Μιροσνίκ. Ο Μιροσνίκ πριν χρόνια είχε εργαστεί για τον φιλορώσο πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Τρεις ημέρες αφού αναγνώρισε τις δύο αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζαπορίζια πυρηνικός σταθμός
ΔΙΕΘΝΗ

Διακοπές ρεύματος στη Ζαπορίζια και 11 τραυματίες στο Σούμι από επιθέσεις

Έκτακτες διακοπές ρεύματος σημειώνονται στη ρωσοκρατούμενη Ζαπορίζια, αν και οι κρίσιμες υποδομές λειτουργούν κανονικά. Στη Χερσώνα, εννέα περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα έπειτα από επιθέσεις drones, ανακοίνωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αναχαίτιση ουκρανικών drones στη Μόσχα και τη Γιαροσλάβλ

Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν τέσσερα ουκρανικά drones πάνω από Μόσχα και Γιαροσλάβλ τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανέπτυξαν συνεργεία εκτάκτου ανάγκης. Στοχεύθηκαν ενεργειακές υποδομές σε δύο περιοχές αυτή την εβδομάδα.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο της Rosneft στη ρωσική πόλη Σιζράν

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χτύπημα με drones στο ρωσικό διυλιστήριο της Rosneft στη Σιζράν, πάνω από 800 χλμ. από τα σύνορά της. Ο Ζελένσκι τόνισε πως πρόκειται για νέα επίθεση «κύρωση» κατά ρωσικών πετρελαϊκών υποδομών.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από αμοιβαίες επιθέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας με drones

Δύο νεκροί και τραυματίες αναφέρθηκαν σε επίθεση με drones στην πόλη Σιζράν της Ρωσίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Παράλληλα, δύο άτομα σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με ουκρανικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις τραυματίες σε νυχτερινές επιθέσεις με drones Ουκρανίας-Ρωσίας

Τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drone στη Σεμπέκινα της Ρωσίας και ένας από ρωσικό χτύπημα στο Ντνίπρο της Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις ανακοινώσεις.