ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Russia, Rossia, Ukraine, Oukrania, Polemos, War
Φωτο: Shutterstock

Παράταση του στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία για τρεις μήνες

Οι άνδρες ηλικίας 18 ως 60 ετών που έχουν καλή φυσική κατάσταση απαγορεύεται να φύγουν από την χώρα και καλούνται να συμμετέχουν στις μάχες εναντίον των Ρώσων.

Το ουκρανικό κοινοβούλιο παρέτεινε τον στρατιωτικό νόμο και την επιστράτευση για άλλους τρεις μήνες, μέχρι τις 23 Αυγούστου, όπως είπαν σήμερα βουλευτές.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέβαλε για πρώτη φορά το μέτρο αυτό στις 24 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες μετά την ρωσική εισβολή. Ο στρατιωτικός νόμος δίνει διευρυμένα δικαιώματα στον στρατό και περιορίζει τις πολιτικές ελευθερίες όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Οι άνδρες ηλικίας 18 ως 60 ετών που έχουν καλή φυσική κατάσταση απαγορεύεται να φύγουν από την χώρα και καλούνται να συμμετέχουν στις μάχες εναντίον των Ρώσων.

Πολλοί βουλευτές επιβεβαίωσαν σήμερα μέσω του Telegram ότι η παράταση του στρατιωτικού νόμου, την οποία είχε προτείνει ο Ζελένσκι πρόσφατα, εγκρίθηκε για μέχρι τις 23 Αυγούστου. Μια ημέρα μετά, στις 24 Αυγούστου, η Ουκρανία γιορτάζει κατά παράδοση την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ζελένσκι-Άχμαντ αλ Σάρα για περιφερειακή ασφάλεια στη Συρία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε στη Δαμασκό με τον Σύρο πρόεδρο Άχμαντ αλ Σάρα, όπου συζήτησαν για την περιφερειακή ασφάλεια, τον πόλεμο με τη Ρωσία και θέματα διατροφικής ασφάλειας και συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο NORSI τη νύχτα

Ουκρανικά drones χτύπησαν το διυλιστήριο NORSI στη Νίζνι Νόβγκοροντ και το λιμάνι Πριμόρσκ στη Βαλτική, που χρησιμοποιείται από τη ρωσική Transneft για εξαγωγή πετρελαίου, σύμφωνα με τον διοικητή ουκρανικών δυνάμεων UAV.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιθανή επίσκεψη Γουίτκοφ και Κούσνερ σύντομα στο Κίεβο

Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, αναμένεται να επισκεφθούν το Κίεβο τον Απρίλιο, όπως δήλωσε σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία.
Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επίθεση της Ρωσίας σε υποδομές της Naftogaz στην Πολτάβα

Η Naftogaz ανακοίνωσε ότι ρωσική επίθεση σε υποδομές της στην Πολτάβα προκάλεσε πυρκαγιά. Σύμφωνα με την εταιρεία, από την αρχή του έτους έχουν γίνει πάνω από 40 επιθέσεις κατά ενεργειακών της εγκαταστάσεων.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός στη Ροστόφ από ουκρανική επίθεση - Φωτιά σε πλοίο στην Αζοφική

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drones και πυραύλους στη Ροστόφ. Από τα χτυπήματα προκλήθηκαν ζημιές σε πλοίο με ξένη σημαία, φωτιά σε αποθήκη και πλήγματα σε υποδομές στην Ταγκανρόγκ.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ελάχιστα εδαφικά κέρδη η Ρωσία τον Μάρτιο

Ρεκόρ επιβράδυνσης στις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία σημειώθηκε τον Μάρτιο, με τις δυνάμεις να μην κατακτούν νέα εδάφη και ορισμένα να χάνονται, λόγω ουκρανικών αντεπιθέσεων και περιορισμών σε Starlink και Telegram, σύμφωνα με το ISW.