ΓΔ: 890.48 -0.31% Τζίρος: 29.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:46:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Draghi
Φωτο: ΑΠΕ

Ντράγκι: Αναγκαία έκτακτα μέτρα στήριξης για το υψηλό κόστος ενέργειας

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την «απελευθέρωση»των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, προκειμένου να μην ενταθεί η επισιτιστική κρίση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, παρεμβαίνοντας στην Σύνοδο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, επικεντρώθηκε σήμερα στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις ευρύτατες συνέπειές του. 

«Η προσπάθεια που καταβάλλεται με στόχο να αποφευχθεί επισιτιστική κρίση πρέπει να ξεκινήσει από την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών, λόγω της τεράστιας ποσότητας σιτηρών που βρίσκεται εκεί», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι «προκαλείται συνεχής αύξηση των τιμών με καταστροφικές συνέπειες σε διεθνή κλίμακα».  «Η προσπάθεια του ΟΗΕ είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου, αλλά δυστυχώς είναι και η μοναδική», πρόσθεσε. 

Ο Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβαν οι ηγέτες της ΕΕ να μελετήσουν την δυνατότητα επιβολής ανώτατης τιμής σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι «το μέτρο αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την αύξηση του πληθωρισμού και να μειώσει την ροή χρημάτων προς την Μόσχα». 

Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε ότι «για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στον τομέα της ενέργειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να λάβει υπόψη της το ενδεχόμενο να υιοθετήσει και πάλι πακέτα έκτακτης στήριξης, όπως το "Sure", τα οποία μας βοήθησαν  να εξέλθουμε από την δυσκολότερη φάση της πανδημίας κορονοϊού». «Χρειάζεται ένα  νέο, παρεμφερές εργαλείο το οποίο να επικεντρωθεί, όμως, στην ενέργεια», κατέληξε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

italia
ΔΙΕΘΝΗ

Τα ιταλικά κόμματα υπόσχονται εφαρμογή της «ατζέντας Ντράγκι»

Λόγω και της ασυνήθιστης επιλογής -να στηθούν οι κάλπες αμέσως μετά το τέλος του καλοκαιριού-, οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις έχουν επιλέξει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα πολιτικά μηνύματα μέσω διαδικτύου.
Mario Draghi, Italy, Italia
ΔΙΕΘΝΗ

Καταρρέει η κυβέρνηση Ντράγκι, δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιμένει να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία καθώς απέρριψε την πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση του κυβερνητικού προγράμματος. Πέντε Αστέρια, Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα του Βορρά θα απέχουν από τη ψήφο εμπιστοσύνης.